Licitaţia pentru reabilitarea liniei de tramvai, amânată până la sfârşitul lunii

primaria craiova fatada1 Licitaţia pentru reabilitarea liniei de tramvai, amânată până la sfârşitul lunii poze

Primăria Craiova a amânat din nou procedura de achiziţie publică pentru reabilitarea căii de rulare a tramvaiului. 

Contractul pentru “Modernizarea infrastructurii de transport in comun pentru fluidizarea traficului fortei de munca intre cele doua platforme industriale ale Polului de crestere Craiova”, cu o valoare estimată de peste 47 de milioane de lei noi, va fi adjudecat cel mai devreme la sfârşitul acestei luni, noul termen stabilit de primăria Craiova pentru deschiderea ofertelor fiind 28 mai.

Contractul este împărţit în trei loturi:

Lot 1-Modernizare cale dubla linie de tramvai pe b-dul Decebal 1.630 m
Lot 2-Realizare sistem pentru managementul traficului pentru 16 intersectii
Lot 3- Modernizare cale simpla linie de tramvai pe Calea Bucuresti , b-dul Nicolae Titulescu , Calea Severinului , inclusiv bucla de intoarcere pasaj denivelat Electroputere si acces depou tramvaie 10.878 m.

Este a doua amânare la care recurge municipalitatea, din cauza numeroaselor solicitări de clarificări precum şi a contestaţiilor depuse de firmele interesate.

Anunţul de intenţie în vederea licitaţiei a fost publicat de edili încă din iulie 2011, primul termen pentru deschiderea ofertelor fiind 9 aprilie 2012, ulterior modificat în 14 mai 2012.

“In conformitate cu prevederile art. 72 din OUG 34/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, autoritatea contractanta are obligatia de a prelungi perioada pentru elaborarea ofertelor in cazul in care nu are posibilitatea de a transmite raspunsul la solicitarea de clarificari in termenele limita stabilite de ordonanta de urgenta, desi a primit in timp util o solicitare in acest sens.
Potrivit dispozitiilor art. 2741 din OUG nr. 34/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, in vederea solutionarii contestatiei, autoritatea contractanta are dreptul de a transmite CNSC punctul sau de vedere asupra contestatiei, insotit de orice alte documente considerate edificatoare, precum si o copie a dosarului achizitiei publice, si inainte de expirarea termenului prevazut la art 205 alin (1), respectiv termenul de asteptare inaintea incheierii contractului de achizitie publica.
In acest sens, se decaleaza termenul de primire a ofertelor, precum si termenul de deschidere a ofertelor, asa cum este precizat la punctl VI.3.4) din prezentul anunt”, explică reprezentanţii primăriei Craiova noua amânare.