Liceul Teologic „Sfântul Nicodim” din Târgu Jiu, reprezentat la Concursul internaţional de traduceri ,,Juvenes Translatores”

 

 Liceul Teologic Sfantul Nicodim foto arhiva Liceul Teologic „Sfântul Nicodim” din Târgu Jiu, reprezentat la Concursul internaţional de traduceri ,,Juvenes Translatores” poze

Liceul Teologic „Sfântul Nicodimdin Târgu-Jiu a fost selectat pentru a participa, în data de 26 noiembrie, la Concursul internaţional de traduceri ,,Juvenes Translatores”, organizat de Direcţia Generală Traduceri a Comisiei Europene. La acest concurs vor participa 33 de unităţi de învăţământ din ţară, printre care, din Oltenia, Colegiul Naţional ,,Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu şi Colegiul Tehnic ,,Lorin Sălăgean” Drobeta Turnu Severin. Concursul se va desfăşura online, în data 26 noiembrie 2020, între orele 11.00-13.00, ora României, în toate şcolile participante. Din cadrul Liceului Teologic din Târgu Jiu vor participa la concurs elevii Băbăneaţă Robert Gabriel şi Tufoi Maria Aurora, din clasa  XI C, la Limba Franceză, sub coordonarea doamnei prof. Trăistaru Monica Vasilica, iar pentru Limba Engleză vor participa elevii Roman Cătălin Gheorghe, Rusan Bogdan Florian şi Şoşoi Mihnea Mihai, din clasa XI A, având coordonator pe doamna prof. Cornescu Corina Lavinia.

Concursul se adresează elevilor de liceu în vârstă de 17 ani şi se desfăşoară simultan în toate şcolile selectate din UE. Fiecare traducere va fi evaluată de către un comitet alcătuit din traducători şi revizori din cadrul Direcţiei Generale Traduceri.