Liberalii spun că PSD a mai construit, totuși, câte ceva, pe perioada ultimei guvernări. Gâdăr a descoperit o adevărată „piramidă social-democrată”, în organigrama ISJ Dolj

Profesorul Alexandru Gâdăr, fost șef al ISJ Dolj pe vremea guvernării PDL, a făcut descoperirea cu metode arheologice moderne. Mai precis pe facebook, de unde a descărcat o suită de poze cu pesediști și pesediste în campanie electorală. Claudiu Manda, șeful PSD Dolj a avut azi mai multe poze afișate în sediul PNL Dolj decât a avut în incinta PSD de după colț în întreaga carieră. 

Alexandru Gâdăr a afisat pozele cu social democrați alături de Claudiu Manda, cu picture frame de campanie sau fără, pe un panou în sala de conferințe a PNL Dolj, marcând fiecare poză cu funcția deținută de cei prezentați în cadrul ISJ Dolj, de la inspector la inspector general și a anunțat că liberalii vor purcede la „depesedizarea” sau, mai nou, „depolitizarea” inspectoratului.

„PNL a atras atenţia în numeroase rânduri în legătură cu practicile dezvoltate de PSD la nivelul judeţului Dolj şi, în special, în ceea ce priveşte Inspectoratul Şcolar Judeţean. Observăm că s-a reuşit transpunerea în oglindă a unei construcţii a unui partid politic într-o instituţie publică. În sistemul de învăţământ doljean, mergând piramidal, de la vârf, adică de la inspectorul general Monica Sună, către bază, tot Inspectoratul Şcolar şi aproape toţi directorii din unităţile de învăţământ sunt angrenaţi într-un mecanism politic, într-o campanie electorală permanentă şi a ajuns ca această instituţie să fie o oglindă a structurilor şi diferitelor organizaţii ale PSD. În mod cert, ne gândim la faptul că aceşti oameni nu mai au capacitatea de a promova politicile de interes public, ci vor promova doar politicile interesului partidului. Nu ştiu cât de persuasivi mai pot fi conducătorii unităţilor de învăţământ în demersul lor de a solicita, de a găsi soluţii, de a face presiuni asupra IŞJ şi asupra autorităţilor locale în vederea obţinerii fondurilor pentru finanţarea necesară a unităţilor pe care le conduc… În momentul în care eşti promovat de către astfel de structuri ierarhice din politică cu greu vei putea să te lupţi pentru a obţine fondurile şi finanţările care sunt în interesul elevilor, al părinţilor şi al profesorilor. Vedem o mulţime de concursuri pentru diverse comisii, pentru conduceri de unităţi de învăţământ, pentru posturile de coordonare din cadrul IŞJ, pe care le obţin doar membrii PSD. Toate aceste lucruri demonstrează cu vârf şi îndesat că acest sistem public a fost extrem de politizat în aceşti ani de conducere PSD şi s-a transferat decizia de la IŞJ către linia de partid. Procesul de depesedizare trebuie să fie sinonim cu procesul de depolitizare a sistemului. Vom merge către concursuri care să scoată în evidenţă capacitatea candidaţilor şi eficienţa managerială a acestora. Aceste concursuri vor fi organizate pentru posturile care sunt acum ocupate prin detaşare“, a declarat Gîdăr.

La conferința de presă de azi a PNL Dolj a luat parte și consilierul local Flavius Sirop, din câte se pare numai ca să infirme un zvon pe care tot el l-a prezentat în premieră: „Au început să circule zvonuri că doamna Monica Sună (inspector școlar general – nr ) se va transfera la PNL și va rămâne pe funcție. Vreau să vă asigur că la PNL Dolj nu s-a discutat niciodată așa ceva și, mai mult, avem chiar o decizie a forurilor statutare a partidului să nu acceptăm oameni de la PSD”. Asta și ca să anunțe că e timpul ca „dictatura roșie de 30 de ani” e timpul să ia sfârșit în Dolj.