Liberalii, îngrijorați de integritatea TVA și a parcului Romanescu

giugea stoica faceoff Liberalii, îngrijorați de integritatea TVA și a parcului Romanescu poze

Duminică, la sediul PNL Dolj a avut loc o conferință de presă susținută de Ștefan Stoica – președintele PNL Dolj și deputatul Nicolae Giugea.

Ștefan Stoica a vorbit despre alegerile de la TNL Dolj, în care a fost confirmat în funcția de președinte al organizației Doru Câplea. ”Împreună cu colegii săi, va avea o contribuție importantă la dezvoltarea PNL.  Cu această ocazie s-a luat decizia ca, la următoarele alegeri, fiecare organizație de tineret din județ să aibă un reprezentat pe un loc eligibil pe listele de consilieri”, a spus Ștefan Stoica. El a mai vorbit despre OUG 23/2017, privind plata defalcată a TVA: ”Vor fi afectate 300.000 de firme, care  vor trebui să își deschidă noi conturi la bănci și la trezorerie. Va crește birocrația care va afecta firmele corecte. Ca dovadă că măsura nu este acceptată de mediul economic, nici măcar Tel Drum nu a optat pentru o astfel de plată” a mai spus Ștefan Stoica. El a adăugat că PNL a depus un amendament în Parlament cerând ca firmele să aibă drept de a opta pentru acest tip de plată și de la 1 ianuarie 2018.  Liberalii au început să strângă semnături de la agenții economici în acest sens.

Nicolae Giugea a vorbit despre situația Parcului Nicolae Romanescu, pe cale de a fi distrus. El a precizat că a avut recent o discuție  la București cu dr. Arh. Ioana Tudora – conferențiar Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, Departamentul Peisagistică, care a făcut parte din comisia numită anul trecut de Ministerul Culturii pentru a verifica lucrările din Parc. Domnia sa spunea că acțiunile făcută anul trecut sunt foarte grave și în maxim 10 ani parcul Romanescu va deveni un deal pustiu. Asta deoarece Primăria Craiova nu a respectat recomandările Comisiei și nu a elaborat documentele cerute. În lipsa lor, lucrările în Parc sunt de natură a afecta întregul ansamblu.

Nicolae Giugea a prezentat solicitările oficiale către RAADPFL și Primăria Craiova în legătură cu acest subiect.

Biroul de presă PNL Dolj