Liberalii doljeni în conferință. Giugea pune lemne pe focul alocațiilor pentru copii

 

Vineri, 22 septembrie, la sediul PNL Dolj a avut loc o conferință de presă susținută de deputatul Nicolae Giugea și de consilerul local Doru Câplea.

Nicolae Giugea a prezentat inițiativa liberalilor de creștere a alocațiilor, respinsă în Camera Deputaților de către majoritatea PSD – ALDE. “ Nu am înțeles motivația. Doamna ministru al muncii a spus că PSD-ul are altă viziune, și că nu am precizat sursa de finanțare. Vă spun eu o sursă de finanțare – lemnele de foc. Prețul pe tonă s-a dublat, iar acum 2 miliarde de lei merg la buget doar din TVA-ul de la lemne. Supraacciza la carburanți este alt exemplu.” Nicolae Giugea a mai adăugat că de la 1 ianuarie guvernul PSD – ALDE s-a împrumutat cu 700 de lei pe secundă. Un alt subiect abordat a fost legat de clădirile de patrimoniu aflate în responsabilitatea Primăriei Craiova. “Anul 2018 este Anul European al Patrimoniului, iar primaria întâmpină acest an important printr-un dispreț total față de clădirile de patrimoniu pe care le are în administrare. Sediile primăriei, Colegiul Național Carol I, Fântâna Purcarului sau casele din centrul vechi, aflate în proprietetatea primăriei sunt  doar câteva exemple” a declarat Nicolae Giugea.

IMG 8514 Liberalii doljeni în conferință. Giugea pune lemne pe focul alocațiilor pentru copii poze

Despre situația Colegiului Național Carol I mai multe amănunte a oferit Doru Câplea, consilier local PNL. “Povestea asta cu reabilitarea CN CAROL I începe din 2013, când doamna primar Vasilescu promitea că în cel mai scurt timp colegiul va fi gata. Au angajat o firmă pentru realizarea proiectului, iar în 2016 au aflat că nu pot reabilita clădirea pe fonduri europene. În noiembrie 2016 am cerut public domnului Genoiu să ofere un termen pentru finalizarea lucrărilor. Mi-a răspuns că nu îl poate oferi, dar garantează că în 2017 va demara procedura. Constatăm că în septembrie 2017 suntem la nivelul anului 2013. Îl întreb public pe domnul primar dacă îți asumă termenul de doi ani  și dacă în 2019 CN Carol I va fi finalizat.” a afirmat Doru Câplea.  El a mai precizat că există o problemă legată de faptul că părinții nu mai sunt lăsați să își aștepte copiii în curtea colegiului, ceea ce duce la îngreunarea traficului, iar copiii sunt expuși pericolului de a fi accidentați, sau de a fi răniți de bucațile ce se desprind din fațada clădirii, și a solicitat renunțarea la această măsură.

Scoala VecheRobanesti3 Liberalii doljeni în conferință. Giugea pune lemne pe focul alocațiilor pentru copii poze

Al treilea subiect prezentat în cadrul conferinței de presă a fost legat de intenția primarului din Robănești de a muta în mod abuziv grădinița din localul unde funcționează în prezent în clădirea școlii, care este improprie, neavând autorizație sanitară de funcționare.

„Primarul Costin-Ionuţ Ştefănescu intenționează să mute grădinița din Robăneștii de Jos din actualul sediu, în clădirea vechii școli. Grădinița funcționează de peste 40 de ani în interiorul unei construcții, unde sunt asigurate toate condițiile – circuit propriu, grupuri sanitare modernizate, sală separate unde părinții își pot schimba copiii și unde se păstrează hainele micuților. La modernizarea grădiniței au contribuit de-a lungul anilor părinții fie financiar, fie prin muncă. Noul sediu al grădiniței ar urma să fie în incinta vechii școli, care are doar două clase. Pentru a se face acest lucru, este nevoie ca una dintre clase să fie mutate după amiaza. În plus, școala nu are grupuri sanitare în incintă, ca urmare nu are nici autorizație sanitară de funcționare. De aceea, primarul intenționează să restrângă spațiul pentru cancelarie și să amenajeze acolo grupuri sanitare. Dacă vor fi mutați, copiii de grădiniță vor fi nevoiți să împartă aceleași grupuri sanitare cu cei de clasele 1-4. Îi solicităm domnului primar să-și reconsidere atitudinea”, a spus deputatul Nicolae Giugea.

 

Biroul de presă al PNL Dolj