Liberalii craioveni și-au reglat tirul anti-PSD în ajunul ședinței de consiliu local. Cer bani pentru handbaliste și transparență de la Genoiu

IMG 1110 Liberalii craioveni și au reglat tirul anti PSD în ajunul ședinței de consiliu local. Cer bani pentru handbaliste și transparență de la Genoiu poze

Patru din cei 6 consilieri locali craioveni ai PNL au susținut o conferință de presă înaintea ședinței CLM de joi, anunțându-și intențiile cu privire la câteva dintre proiectele supuse dezbaterii, dar și criticând conducerea administrației locale care aparține adversarilor de la PSD.

Consilierul Dan Diaconu a deplâns starea străzilor neasfaltate din Craiova, ilustrându-și intervenția cu planșe foto realizate personal pe una din arterele urbei. Colegul său Doru Câplea a atacat la vârf, luându-l în colimator chiar pe primarul Mihail Genoiu, pe care l-a acuzat de comportament duplicitar. „Cerem primarului Mihail Genoiu să înceteze comportamentul duplicitar în care se complace. Se laudă pe unde poate că e deschis, că ține cont de părerile consilierilor, indiferent de partid. Ei bine, nu e adevărat. Niciuna dintre inițiativele noastre nu a fost pusă în dezbatere, deși sunt unele care au în spate, nu numai solicitările noastre, ci și mii de semnături de susținere de la cetățeni. Așa s-a întâmplat și cu propunerea privind regimul parcărilor cu plată din centru și cu cea privind eliminarea taxele pe apa de ploaie pentru agenții economici. Pur și simplu, refuză să le pună pe ordinea de zi.Dumnealui a fost votat de 18.000 de craioveni la ultimele alegeri, la fel și grupul de consilieri ai PNL, așa că unu cred că se pune vreo problemă de reprezentativitate”, a spus Câplea.


La rândul său, liberalul Marinel Florescu, fost șef al RAT Craiova în administrația PDL, a luat la ochi fosta regie, devenită între timp SRL. „Avem pe ordinea de zi un proiect prin care RAT Craiova cere aprobare să ia un credit. Din modul în care e formulat raportul, pare că RAT o paște falimentul, pentru că nu poate face față facturilor către furnizori. Își pune gaj cele 4 imobile de care dispune, ceea ce pare o măsură disperată. Nu mai vorbim de faptul că investițiile au fost neglijate timp de zeci de ani și că proiectul cu finanțare europeană pentru modernizarea transportului a fost abandonat. În loc de plata cu cardul și cu sms luăm bilete de la tonetă ca pe vremea lui Ceaușescu. Transportul public ar trebui să fie prioritatea administrației, nu nu știu ce poduri sau festivități de prin parcuri”, a declarat Marinel Florescu.

Liderul consilierilor PNL, Flavius Sirop, a ales însă o temă mai populară, plonjând în domeniul sportiv, cu referire la performanța relaizată de echipa de handbal fete a SCM Craiova, performanță insuficient răsplătătită în opinia sa.

„Eu vreau să feilicit în primul rând echipa de handbal feminin a Craiovei, care s-a calificat într-o finală de cupă europeană și, în același timp, să solicit mai marilor primăriei să ia și măsuri pentru recompensarea fetelor și a staff-ului tehnic, care au realizat o performanță cu care cine știe când ne vom mai întâlni. Am observat că, la ședința aceasta, se propune triplarea prețului biletelor de la Polivalentă. Asta după ce, luna trecută, îl dublasasem. Consilierii PNL nu vor vota acest proiect. Singura situație în care vom vota va fi ca sumele astfel strânse să fie folosite pentru premierea sportivelor. Dacă tot triplăm prețul bileletelor, măcar banii să ajungă la fete. Și așa sunt destule informații pe surse cum că această echipă e în pragul destrămării, că mai multe sportive au semnat deja cu alte echipe. Ar fi păcat”, a spus Sirop.