Liberalii craioveni cer sistem de filtrare a aerului pentru SJU și acces pe stadion pentru FCU

 

Președintele Comisiei de Sănătate a PNL DOLJ, consilierul judeţean Laurenţiu Ivanovici şi consilierul municipal Doru Câplea, au susținut astăzi la sediul PNL DOLJ o conferință de presă.

Laurențiu Ivanovici a prezentat un proiect de hotărâre depus de grupul consilierilor județeni ai PNL DOLJ, cu privire la achiziționarea unui sistem special de filtrare al aerului și a reliefat importanța pe care o comportă dotarea Spitalului Județean de Urgență cu o astfel de aparatură.

Acesta a declarat următoarele:

‘’Prin această propunere de proiect ne dorim să crească gradul de satisfacție al pacienților și mai ales siguranța acestora. Este o investiție pe care noi o considerăm absolut necesară, investiția în achiziția unui sistem special de filtrare al aerului în sălile de terapie intensivă și în sălile de operație ale Spitalului Județean de Urgență Craiova. Este binecunoscut faptul că numărul cazurilor de infecții este în creștere, iar aceste infecții duc de cele mai multe ori la agravarea stării de sănătate a pacienților, iar pacienți care vin să se trateze pentru o anumită afecțiune, în urma contractării unui astfel de virus sau bacterii multirezistente ajung într-o stare gravă iar riscul de deces se dublează. Noi am propus și achiziția unor altfel de sisteme de sterilizare, pentru că cele existente sunt insuficiente. Pe lângă aceste investiții majore, considerăm că e nevoie să susținem Spitalul Județean cu achiziții de aparatură, de echipamente medicale performante și toate secțiile chirurgicale ale spitalului au solicitat astfel de achiziții’’.

Cel de-al doilea subiect abordat de consilierul Laurențiu Ivanovici, este legat de criza donatorilor de sânge. Acesta a făcut inclusiv referire la acțiunea de donare de sânge care s-a derulat în luna mai, în comuna Apele Vii.

“La propunerea președintelui PNL DOLJ, Ștefan Stoica am demarat această acțiune de donare de sânge. Cu sprijinul primarilor PNL, acțiunea s-a derulat deja în două localități, urmează o a treia pe data de 5 iunie, la Siliștea Crucii și vor urma și altele, tot în această lună. Am depus în cadrul Consiliului Județean o propunere pentru a creea facilități în plus donatorilor de sânge, dar încă nu a fost dezbătută și pusă pe ordinea de zi. Noi așteptăm cu interes o astfel de dezbatere, vom continua această acțiune și sperăm să găsim cât mai mulți susținători’’.

La rândul său, consilierul municipal Doru Câplea și-a exprimat nemulțumirea legată de faptul că anumite documentații depuse de diferite entităţi nu ajung să fie supuse dezbaterii în Consiliul Local Municipal Craiova. Acesta a discutat despre punctul de pe ordinea de zi referitor la proiectul de hotărâre privind atribuirea contractului de delegare a serviciului de transport public local, prin curse regulate cu autobuze și tramvaie către RAT SRL.

Doru Câplea a declarat :

“ Vă anunț că toți cei șase consilieri municipali ai PNL, nu vom participa la acest vot, fiindcă are un miros penal și nu vrem să răspundem patrimonial. Vă invităm să urmăriți cu mare atenție ce se va întampla la Ședința Consiliului Local de mâine, dacă domnul primar Mihail Genoiu, domnii viceprimari, domnii consilieri locali PSD și ALDE, vor vota acest punct. Sunt procese în desfășurare referitoare la această speță, sunt lucruri care nu ajung pe ordinea de zi a Consiliului Local și sunt lucruri care nu se comunică nici presei, nici cetățenilor Craiovei’’.

Consilierul municipal liberal a abordat și subiectul legat de cele două echipe de fotbal ale Craiovei.

“Municipiul Craiova mai are o echipă de fotbal care joacă în liga a 4-a și care cu siguranță dacă ar putea juca pe acest stadion, măcar meciul de baraj, ar bucura foarte mulți oameni. Primăria Craiova refuză și să ia în dezbatere accederea acestei echipe pe stadionul de fotbal, măcar pentru un meci, în condiția în care Clubul s-a angajat să facă plata în avans. Majoritatea PSD-ALDE refuză să introducă pe ordinea de zi punctul solicitat de Clubul Sportiv FCU CRAIOVA, iar noi vom solicita măcar la interpelari să fie discutat acest punct. Cetățenii Craiovei, indiferent că iubesc CSU, că iubesc FCU, trebuie să știe că stadionul a fost construit din bani publici. În loc ca Primaria să se bucure că avem două echipe, caută să pună beţe în roate echipei de liga a patra care reprezintă municipiul Craiova şi are grupul său de suporteri’’.

Birou de presă PNL Dolj