Liberalii au luat la purecat ordinea de a CLM și CJ. Stoica: Reabilităm un pod cu o sumă imensă. Ivanovici: Procentul alocat de CJ pentru sănătate scade vertiginos!

2 13 Liberalii au luat la purecat ordinea de a CLM și CJ. Stoica: Reabilităm un pod cu o sumă imensă. Ivanovici: Procentul alocat de CJ pentru sănătate scade vertiginos! poze

PNL Dolj a susţinut o conferință de presă, vineri, 27 septembrie, la care au participat Ștefan Stoica – președinte PNL Dolj, Laurențiu Ivanovici – consilier județean, Flavius Sirop, Marinel Florescu  și  Doru Câplea – consilieri locali.

Ștefan Stoica a prezentat poziția liberalilor doljeni față de asaltul împotriva justiției declanșat de alianța PSD- ALDE. ”PNL a solicitat demisia de onoare a celor trei miniștri, Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh (PSD), implicaţi în afacerea Belina, şi a ministrului Viorel Ilie (ALDE) suspectat a fi implicat în trucarea unui concurs de angajare în minister.  Pentru că nu au făcut asta, cerem prim-ministrului Tudose demiterea celor trei miniştri. Într-un stat de drept, nevinovăția unor persoane suspecte ar trebui să se demonstreze în instanță și nu în parlament. De aceea, PNL va vota la vedere pentru demiterea acestor miniștri”.

În ceea ce privește ședința de Consiliu Municipal Craiova, Ștefan Stoica a prezentat, pe scurt, punctele de pe ordinea de zi care nu vor fi susţinute prin vot de consilierii PNL.  “Grupurile noastre de consilieri au avut ședințe tehnice și au stabilit ce va fi votat și ce nu. Încep cu reabilitarea podului din Parcul Nicolae Romanescu. După cum știm, parcul ar fi trebuit reabilitat din fonduri europene dar, de fapt, s-a făcut din bani publici.  Podul suspendat nu a fost prins în această reabilitare, iar acum dl Genoiu vrea să aloce peste 1,3 milioane euro pentru acest lucru”, a declarat Ștefan Stoica. El a mai spus că deși există o expertiză tehnică, cheltuielile diverse şi neprevăzute sunt 21%, adică peste 220 000 euro, în condițiile în care standardele de cost aprobate prin HG  prevăd maximum 10%. Aceeași situație se întâlnește și la capitolul proiectare, unde suma este 8 %, adică 49 000 euro, deși legea prevede maximum 3%.  În plus, liderul liberalilor doljeni a atras atenția că nu există o analiză de risc seismic, pentru pod. ”Când am întrebat de ce nu s-a reabilitat podul odată cu parcul ni s-a spus că fusese reabilitat aproximativ acum 5 ani. Prin urmare, noi reabilităm un pod din cinci în cinci ani, cu o sumă imensă.” a declarat Stoica.

În legătură cu modificarea de tarif pentru depozitarea de deșeuri, Flavius Sirop – liderul consilierilor locali liberali a afirmat: ”Îi felicit pe colegii mei care, în comisia de servicii publice, au obținut respingerea creșterii acestui tarif. Deja anul acesta el a fost crescut de câteva ori de actuala administraţie. Este un exemplu clar de de incoerență şi incompetență.”

Liberalii doljeni au găsit lucruri neclare și pe ordinea de zi a ședinței de mâine a Consiliului Județean. Este cazul solicitărilor făcute de directorul Muzeului de Artă, Emilian Ștefârță, de a renunța la banii ceruți iniţial pentru studii de fezabilitate și proiecte tehnice pentru realizarea unui gard, 40 000 lei, şi a unui sistem de climatizare, 40 000 lei, pentru ca, la urmatorul punct pe ordinea de zi să solicite aceleaşi sume, însă doar pentru studiile de fezabilitate ale celor două investiţii. „Având în vedere că domnul Stefârţă este un arhitect de succes, ne întrebăm de ce apar aceste modificări şi neconcordanţe într-o investiţie din domeniul său de competenţă”, a declarat Ştefan Stoica – preşedinte PNL Dolj.  Un alt punct pe ordinea de zi a proximei şedinţe de Consiliu Judeţean care ridică mari semne de întrebare este propunerea executivului acestei instituţii de a suplimenta bugetul SC Parc Turism S.A cu 1000 000 lei pentru investiţii. ”Domnul Răducănoiu cere 10 miliarde lei vechi pentru amenajarea restaurantelor şi a hotelului din patrimoniul societăţii, în condițiile în care la finalul fiecărui an el a solicitat consiliului şi i-a fost aprobat să pastreze profitul pentru investiții. În ce s-a investit, oare, acest profit ani de-a rândul dacă acum domnia sa mai are nevoie de încă 10 miliarde lei vechi?”  a precizat Ștefan Stoica, adăugând că liberalii vor vota împotriva acestui punct.

Tot despre ședința de la Consiliul Județean a vorbit și Laurențiu Ivanovici. El s-a referit la investițiile din sănătate. ”Vom vota împotriva rectificării bugetare, în special ca urmare a diminuării investițiilor la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova şi la spitalul de la Leamna. La ședința trecută aceste investiții au fost diminuate cu 3,5 milioane de lei. Mâine se iau alte 3 milioane, ceea ce înseamnă în total 6,5 milioane bani care se iau de la sănătate. Daca tot se iau bani de la aceste obiective, propunem să fie alocaţi tot în domeniul sănătăţii, pentru achiziţionarea de aparatură medicală. Să nu uităm că la începutul anului consiliul și-a propus să aloce 46% din bugetul judeţean pentru sănătate, iar acum vedem că acest procent scade vertiginos.”,  a declarat Ivanovici.

 

Biroul de presă al PNL Dolj