Liberalii ar face cinste cu două salarii angajaților din privat. Stoica: E o măsură care va stimula munca!

IMG 8416 Liberalii ar face cinste cu două salarii angajaților din privat. Stoica: E o măsură care va stimula munca! poze

PNL e în război cu „creșterea absurdă” a salariului minim, dar contra-atacă  cu o adaptare a unei măsuri din guvernările trecute: al 13-lea și al 14-lea salariu la privat. Liderul PNL Dolj, Ștefan Stoica a expus inițiativa PNL la ultima conferință de presă a organizației, după ce a deplâns rectificarea bugetară, „una a neputinței și a sărăciei” și soarta drumului Craiova – Pitești, „pe care îl găsim acum la stadiul de licitație, la fel cum era și acum cinci ani”.


Președintele liberalilor doljeni spune că măsura propusă de PNL se deosebește substanțial de creșterile salariale promovate de PSD, reprezentând o posibilitate legală a angajatorilor de a acorda două salarii în plus pe an, în limita a 20 la sută din impozitul pe profit datorat statului.

„Inițiativa legislativă a PNL pentru acordarea celui de-al 13-lea și al 14-lea salariu vine în sprijinul angajaților din mediu privat și, implicit, a angajatorilor acestora. Spre deosebire de PSD, care a declanșat un război fiscal împotriva mediului privat, atât împotriva firmelor, cât și a angajaților lor, PNL vine cu o viziune care să stimuleze munca, dezvoltarea economiei de piață și a capitalului. Soluția propusă de PNL pleacă de la cadrul legal existent, conform căruia societățile cu capital privat, care au profit, pot acorda sponsorizări totale într-un an până la maximum de 20% din impozitul pe profit datorat statului. PNL solicită să fie introdusă posibilitatea legală a angajatorului, societăți comerciale cu capital integral privat, de a direcționa 20% din impozitul pe profit către plata celui de-al 13-lea și al 14-lea salariu. Soluția PNL nu este o impunere, opțiunea fiind lăsată la latitudinea angajatorului/patronului, dar cu certitudine acesta va fi interesat să-și stimuleze suplimentar angajații. Beneficiarii, aproape 4 milioane de angajați din mediul privat, vor fi încurajați să-și păstreze locul de muncă în țară și să devină mai productivi”, a declarat Ștefan Stoica.