Lia Olguţa Vasilescu: La Craiova costurile pentru orice sunt de 10, și chiar de 20 de ori mai mari ca-n alte orașe!

 

mazare olguta Lia Olguţa Vasilescu: La Craiova costurile pentru orice sunt de 10, și chiar de 20 de ori  mai mari ca n alte orașe! poze

Primarul Constanței, Radu Mazăre, s-a arătat șocat de faptul că bugetul Craiovei este mai mare ca al Constanței, în condițiile în care orașul arată ca după bombardamente, fără ca să se fi investit în lucrări care țin de asigurarea unui trai decent: canalizare, apă potabilă, asfalt sau să se fi dezvoltat programe sociale. “Bine, dar unde sunt banii Craiovei?” s-a întrebat acesta, pe bună dreptate. Poate că niște exemple comparative despre cum se cheltuiește banul public ar fi evidente pentru a înțelege de ce în Craiova nu există bani decât în cutiile de pantofi găsite de DNA, în biroul primarului.
Deszăpezirea, în iarna 2010-2011, când aproape nu a nins în România, a costat primăria din Constanța suma de 2 miliarde de lei vechi, în timp ce la Craiova a costat 55 de miliarde. În iarna 2011-2012, când precipitațiile au fost din abundență, Constanța a plătit 8 miliarde, în condițiile în care s-a scos afară din oraș toată zăpada, iar în Craiova 68 de miliarde, iar deszăpezirea doar Antonie Solomon a considerat-o “ca la carte”!!!
La Pitești, întreținerea unui câine costă ANUAL 5 milioane de lei vechi. La Craiova, această sumă e plătită LUNAR. La Craiova, anul trecut s-a plătit pentru plantarea panseluțelor suma de 169 de miliarde, inclusiv în luna NOIEMBRIE fiind plantate panseluţe.
Ce a făcut Radu Mazăre în ultimul mandat? A ridicat 2 cartiere de locuințe. Unul cu garsoniere de 15 000 euro și apartamente de 25 000 euro, pentru tineri și altul de garsoniere pentru cazuri sociale grave, care costă beneficiarul aproximativ 3000 de euro!!!
În Constanța nu există zone necanalizate sau gropi în asfalt, iar în fiecare cartier există cate un parc cu locuri de joacă. Primăria Constanța susține, lunar, cu alimente, 50 000 de persoane, având venit, pe membru de familie sub suma de 8 milioane lei. Comparati cu ce s-a făcut la Craiova și nu uitați că bugetul Craiovei este mai mare, cu 20 milioane de euro, ca al Constantei.