“Lectura educă spiritul”, parteneriat educaţional la Centrul “Sfântul Nicolae” din Filiaşi

Parteneriat educational la Centrul Sfantul Nicolae phixr “Lectura educă spiritul”, parteneriat educaţional la Centrul “Sfântul Nicolae” din Filiaşi poze

Centrul social „Sfântul Nicolae” din Filiaşi, al Asociaţiei Vasiliada, ONG patronat de Mitropolia Olteniei, a încheiat în această lună parteneriatul educaţional „Lectura educă spiritul” cu Biblioteca Judeţeană „Anton Pann”. Acest parteneriat urmăreşte desfăşurarea de acţiuni şi programe de educaţie în beneficiul copiilor aflaţi în grija Asociaţiei Vasiliada, având ca scop formarea şi dezvoltarea deprinderilor de citit, trezirea interesului pentru lectură, crearea respectului faţă de carte. „Ne-am gândit să iniţiem acest proiect pentru că nu putem să nu observăm faptul că internetul, televizorul reprezintă de multe ori opţiunea copiilor, în detrimentul cărţilor. Parteneriatul cu Biblioteca Judeţeană din Filiaşi a luat naştere din dorinţa de a trezi interesul copiilor faţă de lectură, de a le arăta că la bibliotecă pot descoperi un univers special, captivant, acela al cărţilor”, a declarat Alexandra Toma, coordonatorul Centrului „Sfântul Nicolae” din Filiaşi.
Prima activitate desfăşurată în cadrul parteneriatului a constat în citirea unor fragmente din cartea “Colţ Alb”, de Jack London, pe langa lectură având loc şi discuţii libere pe baza textului ales. “Am fost bucuros cand ni s-a spus ca doamna bibliotecar ne va citi fragmente din “Colt Alb”, deoarece am de citit această carte în vacanţă şi astfel am înţeles de acum mai bine textul şi esenţa lui”, a mărturisit Cătălin, în vârstă de 10 ani.