Lavinia Craioveanu, senator PSD Dolj: Rețeaua de apă din satul Brădești și drumul comunal din Brădeștii Bătrâni, investiții prin PNDL I, în valoare de 7.348.352 lei, finalizate!

 

 

Senatorul Lavinia Craioveanu, membru al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Senatul României, a făcut o vizită în comuna Brădești, pentru a se interesa de stadiul lucrărilor la proiectul ”Reabilitare, modernizare, extindere și dotare școli în comuna Brădești”, investiție în valoare de 4,656,380 lei,   obiectiv finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală II.

Împreună cu primarul Ion Răcăreanu, au trecut în revistă următoarele etape ale investiției, edilul aproximând că lucrările vor fi finalizate în vara acestui an.

”Prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, comuna Brădești are trei investiții: înființare rețea de canalizare menajeră și stație de epurare în comuna Brădești, sat Brădești, etapa I și sistem de canalizare și epurare a apelor uzate, reabilitare, modernizare și dotare școli și reabilitare, modernizare și dotare dispensar medical. La dispensarul medical, o investiție în valoare de 822,283 lei, lucrările sunt avansate, finalizate în procent de 90%.

La școli s-a lucrat dar mai sunt câteva etape de parcurs. După discuția cu domnul primar, care ține sub supraveghere permanentă constructorul, cred că în vara acestui an vor fi terminate. Mă bucur să văd efectul pozitiv al celor două programe guvernamentale, PNDL I și II, asupra comunităților doljene.  În județul nostru, prin cele cele două programe, a fost alocată suma de 1.132.530.789,61 lei pentru lucrări de investiții în rețele de apă, canalizare, reabilitare școli, grădinițe și dispensare, drumuri și poduri.”, a declarat senatorul Lavinia Craioveanu.

Administrația locală din comuna Brădești a implementat deja două proiecte prin Programul Național de Dezvoltare Locală I: ”Alimentare cu apă în comuna Brădești, satul Brădeștii Bătrâni” și ”Modernizare drumuri de interes local”, valoarea totală a acestora fiind de 7.348.352 lei.

”Noi am încercat să profităm de fiecare program, fie pe fonduri europene sau guvernamentale, pentru a rezolva problemele strigente ale comunității noastre. Am accesat și o serie de fonduri europene dar Programele Naționale de Dezvoltare Locală sunt o gură de oxigen pentru comunitățile locale.

La Brădești am finalizat cele două investiții pe PNDL I, modernizarea de drumuri și alimentarea cu apă, și în acest an cred că vom încheia și PNDL II, școlile și dispensarul medical.

Ca să fiu sincer, așteptăm ca Guvernul României să deschidă și PNDL III și cred că în felul acesta vom rezolva cea mai mare parte a proiectelor pe care ni le-am propus”, a declarat primarul comunei Brădești, Ion Răcăreanu.