Lansare de proiect la Filantropia. Spitalul trece în online

olgutacristinatanasescudirectoarefilantropia 3 Lansare de proiect la Filantropia. Spitalul trece în online poze

Azi a avut loc conferinţa de lansare a unui proiect finanţat din fonduri europene a Spitalului Municipal Filantropia. 

Proiectul, intitulat “O NOUA ABORDARE IN ORGANIZAREA ACTIVITATILOR SPITALULUI CLINIC MUNICIPAL FILANTROPIA CRAIOVA, PRIN IMPLEMENTAREA UNEI APLICATII INFORMATICE DE E-SANATATE”, îşi propune să aducă spitalul în secolul XXI din punct de vedere informatic, după  implenentare, pacienţii având acces inclusiv la programări şi sesizări online.

Valoarea proiectului este de

“Vreau să felicit echipa de la Filantropia care a reuşit accesarea acestui proiect. Orice fel de fonduri europene care ajung în Craiova ne ajută. Orice sumă de bani care vine de la UE, ne permite să degrevăm bugetul local şi să alocăm bani la alte capitole care au nevoie de finanţare. Lucrurile au început să se schimbe din acest punct de vedere şi, după cum veţi vedea, la prima rectificare de buget vom aloca bani pentru unităţile medicale din Craiova. În primul rând pentru secţia de pediatrie a spitalului municipal, apoi pentru spitalul de boli infecţioase. Am beneficiat şi de sprijinul firmelor din Craiova, care ne-au ajutat cu bani, dar suma rămâne din păcate infimă şi fără implicarea primăriei nu se va putea remedia situaţia”, a declarat primarul Lia Olguţa Vasilescu.

olgutacristinatanasescudirectoarefilantropia 2 Lansare de proiect la Filantropia. Spitalul trece în online poze

La rândul său, viceprimarul Cristina Calangiu, a reafirmat dorinţa mai marilor primăriei de a realiza o clădire nouă pentru sediul spitalului Filantropia. “S-au făcut destule lucruri şi până acum, dar cred că în următorii trei ani avem şansa de a face mult mai multe, pentru că încep să vină fondurile europene pentru următorul exerciţiu financiar şi sută la sută vom găsi finanţare şi pentru clădirea nouă a spitalului municipal. Pentru mine e şi o chestiune afectivă mai puternică, pentru că mi-am petrecut o bună parte a copilăriei în această secţie a spitalului, unde lucra tata, şi sper să pot să fac şi eu ceva pentru Filantropia şi pentru sănătatea din Craiova, aşa cum a făcut el şi cum faceţi dumneavoastră. Echipa care a câştigat proiectul e de felicitat. Se câştigă multe proiecte în Craiova, dar cred că în acest caz merită laudele noastre, pentru că a fost o competiţie internaţională şi sunt doar două proiecte de acest gen câştigate la nivelul întregii ţări”, a spus Cristina Calangiu.