Juriştii se bat pe posturile de preşedinte şi locţiitor în birourile de circumscripţie. “Onorariul” e de 4000 de lei noi per proces electoral

prefectura cj dolj 1 Juriştii se bat pe posturile de preşedinte şi locţiitor în birourile de circumscripţie. Onorariul e de 4000 de lei noi per proces electoral poze

Peste 500 de avocaţi şi consilieri juridici din Dolj au depus cereri pentru a îndeplini funcţia de preşedinte sau locţiitor  la birourile electorale de circumscripţie cu ocazia alegerilor locale. 

 

În Dolj vor funcţiona în perioada alegerilor locale 112 birouri electorale, 111 birouri electorale de circumscripţie corespunzătoare celoe 111 localităţi, plus Biroul Electoral Judeţean, pentru fiecare dintre acestea trebuind tras la sorţi câte un preşedinte de birou şi un locţiitor.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Dolj, nu mai puţin de 544 de jurişti – avocaţi, consilieri juridici sau secretari de primării – au depus cerere pentru a fi înscrişi pe lista potenţialilor preşedinţi şi locţiitori. Lista va fi completată şi cu magistraţii furnizaţi de Tribunalul Dolj, care au prioritate la tragerea la sorţi, din sutele de solicitanţi urmând să fie extraşi cei 224 de conducători ai birourilor electorale.

Lista de 544 de jurişti a fost semnată azi, la sediul prefecturii şi de reprezentanţii desemnaţi de către partidele politice, tragerea la sorţi urmând să aibă loc vineri, 13 aprilie, la sediul Tribunalului Dolj.

În afară de rangul de preşedinte sau locţiitor, cei care vor îndeplini aceste funcţii au parte şi de indemnizaţia de rigoare, care, pentru alegerile locale,  fost stabilită la 85 de lei pe zi. Preşedinţii şi locţiitorii îşi intră teoretic în pâine imediat după tragerea la sorţi, având deci de îndeplinit calitatea respectivă pe o perioadă de minimum 50 de zile, având în vedere că vor lucra în unele cazuri şin week-end. Sumele de încasat se ridică astfel la peste 4000 de lei noi sau 40 de milioane de lei vechi pe persoană, cu menţiunea că veniturile respective sunt impozabile.