Joi, acţiune de curăţenie, în Parcul Nicolae Romanescu

 comunicatus Joi, acţiune de curăţenie, în Parcul Nicolae Romanescu poze

Va invitam vineri, 27.07.2012 ora 11.00, la Casa de Cultura a Studentilor din Craiova , Sala de Marmura, intr-o conferinta de presa pe teme ce vizeaza protejarea si conservarea mediului inconjurator, sustinuta de Asociatia Studentilor din Facultatea de Fizica din Craiova.

Un mediu curat inseamna o viata sanatoasa. De aceea, 38 de tineri din 5 tari se intalnesc, la Craiova, intr-un proiect care isi propune promovarea unor masuri de sensibilizare ale opiniei publice si in special a tinerilor in ceea ce priveste efectele negative asupra mediului şi a politicilor aplicate în acest domeniu, informarea tinerilor cu privire la avantajele unui mediu curat si la importanta reciclarii deseurilor in societatea europeana.

In programul actiunilor, tinerii din Letonia, Ungaria, Turcia, Bulgaria si Romania vor participa, joi , de la ora 14.00, la curatarea parcului Nicolae Romanescu.

Li se vor pune la dispozitie saci menajeri, manusi de plastic. Voluntarii vor fi impartiti pe echipe si li se vor impartii responsabilitati astfel incat curatarea parcului sa se desfasoare in cele mai bune conditii de protectie si siguranta.Tinerii vor fi incurajati sa isi pregateasca strategii de desfasurare a curateniei astfel incat eficienta echipei sa fie cat mai mare iar rezultatele cat mai bune ( o provocare a acestei probe va fi aceea ca tori membrii echipei vor fi legati intre ei cu o funie ).

Vineri, din gunoaiele reciclate in parc se vor confectiona diverse obiecte necesare. Tema activitatii fiind : „Reciclabil…deci util”

Proiectul este realizat de Asociatia Studentilor  din Facultatea de Fizica din Craiova finantat de Comisia Europeana  prin Programul Tineret in Actiune in colaborare cu Casa de Cultura a Studentilor  din Craiova, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Dolj, Uniunea Nationala a Studentilor din Romania, Federatia Studentilor Romani Fizicieni.

Va multumim.

Tanase Iulian – Presedinte FSRF