John Bercow, incursiune de-o zi în Dolj, pe ruta Craiova – Podari şi retur

olgutazgoneaprioteasaenglezishakespeare 1 John Bercow, incursiune de o zi în Dolj, pe ruta Craiova   Podari şi retur poze

Speaker-ul Camerei Comunelor a venit în Dolj alături de omologul român, deputatul de Dolj, Valeriu Zgonea, fiind primit cu braţele deschise de oficialităţile Băniei.

Bercow a descins mai întâi la Palatul Adminitrativ din Craiova, pentru o întâlnire cu preşedintele CJ Dolj Ion Prioteasa, primarul Lia Olguţa Vasilescu şi subprefectul Ionel Ciobotea.

englezi John Bercow, incursiune de o zi în Dolj, pe ruta Craiova   Podari şi retur poze

Ion Prioteasa i-a prezentat oportunităţile de afaceri ale judeţului pentru investitorii britanici, începând cu moşia de 70 de hectare pe care CJ o deţine la Aeroport.

olgutapriozgoneabercowharris John Bercow, incursiune de o zi în Dolj, pe ruta Craiova   Podari şi retur poze

Lia Olguţa Vasilescu i-a mulţumit lui Valeriu Zgonea pentru prima vizită de stat derulată în Craiova după revoluţie, anunţând în acelaşi timp şi inaugurarea pieţei “William Shakespeare” din Craiova.

bercowgradinitapodari John Bercow, incursiune de o zi în Dolj, pe ruta Craiova   Podari şi retur poze

Şeful Camerei Deputaţilor a punctat premiera absolută pe care a produs-o –  prima vizită a unui speaker al Camerei Comunelor în România şi angajamentul celor două părţi pentru diplomaţia parlamentară, salutând la rândul său vizita lui Bercow.

bercowcopiipodari John Bercow, incursiune de o zi în Dolj, pe ruta Craiova   Podari şi retur poze

“Sunt fericit că am avut prilejul să vin pentru prima dată în România şi să iau ieri cuvântul în Parlament pentru a saluta şi a confirma relaţiile dintre România şi Marea Britanie, ca ţări prietene şi parteneri egali în NATO şi UE. Mă bucur să vin în Craiova, şi le mulţumesc doamnei primar şi domnului preşedinte al CJ Dolj pentru primirea călduroasă. Mă bucur mai ales că vin într-un oraş care a investit atâta preocupare în organizarea unui festival cum e festivalul Shakespeare şi, de asememea, că voi avea prilejul să vizitez Muzeul de Artă, de care toţi craiovenii pe care i-am întâlnit până acum s-au arătat foarte mândri, dar şi uzina Cummins, care a reuşit să creeze şi să menţină 750 de locuri de muncă la Craiova, în producţia de generatoare. Mă bucur, nu în ultimul rând, să văd popularitatea de care se bucură în Craiova amasadorul Martin Harris şi vreau să-i liniştesc pe oficialii români spunându-le că, după ştiinţa mea, Martin nu are de gând să candideze pentru vreo funcţie aici”, a spus Bercow.

gheorghitapodaridirectoaregradinita John Bercow, incursiune de o zi în Dolj, pe ruta Craiova   Podari şi retur poze

După întâlnirea formală de la CJ Dolj, delegaţia engleză şi gazdele craiovene au pornit spre Podari, mai precis spre sediul primăriei şi cel al grădiniţei din imediata vecinătate, care derulează de câţiva ani programe sociale în parteneriat cu britanicii.

olgutazgoneaprioteasaenglezishakespeare John Bercow, incursiune de o zi în Dolj, pe ruta Craiova   Podari şi retur poze

La întoarcerea în Craiova John Bercow a vizitat Muzeul de Artă, care se apropie de finalizarea lucrărilor de reabilitare, participând apoi alături de reprezentanţii primăriei Craiova, ai CJ Dolj şi ai Prefecturii, la “botezul” oficial al Pieţei William Shakespeare din Craiova.

Ultima etapă a vizitei doljene a lui Bercow a avut loc pe platforma industrială Elctroputere, la Cummins Generator Technology.