Jandarmii s-au întors la şcoală

jandarmeria la scoala Jandarmii s au întors la şcoală poze

Jandarmii doljeni au continuat campania de prevenire derulată în unităţile şcolare din judeţ cu o acţiune în comuna Sopot.

“Joi, 28 octombrie a.c., jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj au desfăşurat la Şcoala cu clasele I-VIII Beloţ, com. Sopot, o acţiune educativ-preventivă a elevilor, în vederea creşterii gradului de siguranţă civică în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar.
În cadrul acestei întâlniri s-au purtat discuţii cu elevii, principalele mesaje transmise de jandarmi având drept scop promovarea unui comportament civic bazat pe respect reciproc, dezvoltarea comportamentelor non-violente, prevenirea delincvenţei juvenile, prevenirea consumului de droguri, prevenirea violenţei în sport dar şi cunoaşterea legislaţiei în domeniul respectării ordinii şi liniştii publice,.
Această acţiune derulată sub genericul „Nu abuza de sănătatea ta!” şi „Fii fair-play pe stadion!” a fost motivată de faptul că, de multe ori, actele de delicvenţă sunt influenţate de absenteismul şcolar, de consumul de alcool sau de grupuri de prieteni care aleg modalităţi nesănătoase de petrecere a timpului liber.

m jandarmi scoala Jandarmii s au întors la şcoală poze
Pe parcursul acţiunii, tinerii prezenţi şi-au manifestat interesul prin întrebările adresate reprezentanţilor I.J.J. Dolj, iar pe viitor au fost stabilite alte activităţi similare  în cadrul orelor de dirigenţie şi chiar la şedinţele cu părinţii, în vederea limitării pe cât posibil a situaţiilor în care tinerii devin făptuitori sau victime.
Cadrele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj desfăşoară asemenea acţiuni, în baza parteneriatelor educaţionale încheiate cu instituţii de învăţământ preuniversitar din municipiul Craiova şi judeţul Dolj, astfel încât elevii să cunoască cadrul legislativ pe anumite domenii de interes, reducându-se astfel numărul faptelor de natură să afecteze siguranţa şi liniştea acestora şi a activităţii educative”, precizează un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dolj.