Jandarmii doljeni asigură ordinea publică la manifestări în municipiul Craiova şi judeţul Dolj

 

În perioada 09 – 12 mai a.c., efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj şi Grupării de Jandarmi Mobile Craiova în cooperare cu I.P.J. Dolj, I.S.U. Dolj şi Poliţia Locală, vor fi angrenate în activităţi specifice de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor manifestări cultural – artistice şi religioase în municipiul Craiova şi judeţul Dolj, după cum urmează:
– joi, 09 mai, pe timpul ceremonialului militar dedicat sărbătoririi Zilei Independenţei de Stat a României, în mun. Craiova;
– vineri, 10 mai, la sărbătoarea religioasă Izvorul Tămăduirii – Mânăstirea Maglavit;
– 09 – 12 mai, cu ocazia sărbătoririi „Zilelor Mihai Viteazul”, în mun. Craiova;
– 09 – 12 mai, cu ocazia sărbătoririi „Zilelor municipiului Calafat”;
– 11 – 12 mai, cu ocazia sărbătoririi „Zilelor oraşului Filiaşi”;
– duminică, 12 mai, la sărbătoarea „Floarea de salcâm” organizată în localităţile Desa şi Poiana Mare.
Misiunile jandarmilor au în vedere prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială precum şi depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit acest gen de fapte.
Pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă cetăţenilor care vor participa la manifestări, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii conflictuale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, jandarmii recomandă participanţilor să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale şi să manifeste atenţie pe traseele de deplasare.
De asemenea, recomandăm cetăţenilor, ca în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite ajutorul forţelor de ordine aflate în dispozitiv în situaţia în care este necesară intervenţia acestora sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112.

Cu deosebit respect,
Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul
IJJ Dolj GJMb Craiova