JANDARMII DOLJENI ASIGURĂ ORDINEA PUBLICĂ LA MANIFESTĂRI

 

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj în cooperare cu lucrători din cadrul I.P.J. Dolj, I.S.U. Dolj, Poliţiei Locale Craiova şi Poliţiei Locale Băileşti vor asigura măsurile de ordine publică în mun. Craiova şi judeţul Dolj, la o serie de evenimente ce se vor desfăşura în perioada 19 – 20 octombrie a.c., astfel:
În zilele de 19 – 20 octombrie a.c., jandarmi din cadrul IJJ Dolj, în cooperare cu I.P.J. Dolj, I.S.U. Dolj şi Poliţia Locală Băileşti, vor fi angrenaţi în activităţi specifice de asigurare a ordinii publice pe timpul desfăşurării Festivalului Zaibărului şi al Prazului, eveniment ce se va desfăşura în municipiul Băileşti.
De asemenea, duminică, 20 octombrie a.c., jandarmi din cadrul I.J.J. Dolj vor asigura măsurile de ordine publică în mun. Craiova, la manifestarea promoţională ce se va desfăşura între orele 09.00 – 13.30, în Piaţa Mihai Viteazul, precum şi în localitatea Ciupercenii Noi, la manifestările prilejuite de Ziua Comunei.
Misiunile jandarmilor au în vedere prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială, precum şi depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit fapte antisociale.
Pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă cetăţenilor care vor participa la manifestări, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii conflictuale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, jandarmii recomandă participanţilor să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale de valoare care pot atrage atenţia, deoarece astfel de evenimente reprezintă momente prielnice pentru infractori, să manifeste atenţie pe traseele de deplasare, spirit de solidaritate şi să solicite sprijinul forţelor de ordine aflate în dispozitiv în situaţia în care este necesară intervenţia acestora.
Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul – I.J.J. Dolj