JANDARMII DOLJENI ASIGURĂ ORDINEA PUBLICĂ LA COMPETIŢIILE SPORTIVE DE LA POLIVALENTĂ

 

Sâmbătă, 08 februarie a.c., efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj vor asigura ordinea şi siguranţa publică, la Sala Polivalentă din Craiova, cu ocazia a două competiţii sportive, astfel: handbal feminin, dintre echipele SCM Craiova – HC Dunărea Brăila, începând cu ora 16.30, respectiv volei masculin dintre echipele SCM U Craiova – CS U Cluj, evenimente considerate cu un grad mediu de risc.

Jandarmi din cadrul I.J.J. Dolj în cooperare cu efective din cadrul I.P.J. Dolj, Poliţia Locală Craiova şi I.S.U. Dolj vor asigura condiţiile de securitate pentru toţi participanţii la aceste manifestări sportive şi vor acţiona pentru prevenirea fenomenului infracţional şi contravenţional, intervenind în cazul în care ordinea publică va fi tulburată.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj invită spectatorii să respecte prevederile legale pe timpul deplasării către locul de desfăşurare a competiţiei sportive, în apropierea şi în interiorul Sălii Polivalente.

Conform legislaţiei în vigoare vor fi efectuate controale corporale şi ale bagajelor, atât de jandarmii aflaţi în dispozitivele de prefiltrare cât şi la porţile de acces în sală.

Pentru evitarea incidentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure ordinea publică, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj face următoarele recomandări:

– cei care participă la acest eveniment trebuie să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să manifeste răbdare şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;

– spectatorii trebuie să respecte măsurile adoptate de organizator (ora de acces, obiecte interzise, locuri de parcare, punctele de acces etc.);

– în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite ajutorul forţelor de ordine;

– să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.) şi să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia;

– să nu se afle sub influenţa băuturilor alcoolice;

– înainte, pe timpul desfăşurării şi după încheierea competiţiei sportive spectatorii trebuie să dea dovadă de fair-play pentru susţinerea echipei favorite şi să nu arunce cu obiecte în teren sau în direcţia altor spectatori, să nu pătrundă în spaţiul de joc sau să deterioreze mobilierul în interiorul locului de desfăşurare a meciului.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul – I.J.J. Dolj