JANDARMII DOLJENI ALĂTURI DE ELEVI

 

 jandarmi scoala 1 JANDARMII DOLJENI ALĂTURI DE ELEVI  poze

 

 

Joi, 26 martie a.c., jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj şi Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, alături de reprezentanţi ai Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Drăgăşaniau desfăşurat la Colegiul Tehnic de Arte şi Meserii „C. Brâncuşi” din Craiova activităţi educativ-preventive la care au participat elevii claselor a XI – a şi a XII – a, în vederea creşterii gradului de siguranţă civică în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar.

De asemenea, în cadrul întâlnirii au fost prezentate ofertele educaţionale ale instituţiilor de învăţământ militare în care jandarmii se şcolarizează, au fost distribuite materiale informative şi s-au purtat discuţii cu elevii, accentul fiind pus pe cunoaşterea evoluţiei şi istoricului Jandarmeriei Române, precum şi a rolului pe care instituţia îl are în sistemul de ordine şi siguranţă publică.

jandarmi scoala 2 JANDARMII DOLJENI ALĂTURI DE ELEVI  poze

Această acţiune s-a bucurat de receptivitate din partea celor peste 150 de elevi, care şi-au manifestat interesul, prin multitudinea de întrebări adresate jandarmilor şi s-a finalizat cu prezentarea unor exerciţii demonstrative, precum şi a tehnicii specifice structurilor de jandarmi.

Cadrele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj şi Grupării de Jandarmi Mobile Craiova desfăşoară asemenea activităţi prin programele proprii de acţiune, precum şi în baza parteneriatelor educaţionale încheiate cu instituţii de învăţământ preuniversitar din municipiul Craiova şi judeţul Dolj, în scopul reducerii numărul faptelor de natură să afecteze siguranţa şi liniştea elevilor.

 

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL      

                                 I.J. J. DOLJ                                                  G. J. Mb. CRAIOVA