Jandarmii asigură ordinea publică la manifestări în judeţul Dolj

jandarmi grade Jandarmii asigură ordinea publică la manifestări în judeţul Dolj poze

În zilele de 17 şi respectiv 18 noiembrie a.c., efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj vor fi implicate în activităţi specifice de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor evenimente în municipiul Craiova şi judeţul Dolj, după cum urmează:
Sâmbătă, 17 noiembrie a.c., în intervalul orar 15.00 – 20.00, efective din cadrul I.J.J. Dolj, în cooperare cu lucrători din cardul I.P.J. Dolj şi I.S.U. Dolj, vor asigura măsurile de ordine publică şi protecţia participanţilor în localitatea Poiana Mare, cu ocazia desfăşurării unei manifestări electorale.
În intervalul orar 19.00 – 21.00, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, în cooperare cu I.P.J. Dolj, Poliţia Locală Craiova şi I.S.U. Dolj, vor asigura măsurile de ordine publică în zona imediată şi apropiată Sălii Polivalente din Craiova, pe timpul desfăşurării meciului de baschet masculin, dintre echipele SCM Craiova – Baschet Club Miercurea Ciuc.
Duminică, 18 noiembrie a.c., în intervalul 11.00 – 13.00, jandarmi din cadrul I.J.J. Dolj, în cooperare cu I.P.J. Dolj, Poliţia Locală Craiova şi I.S.U. Dolj, vor asigura măsurile de ordine publică în zona imediată şi apropiată Sălii Polivalente din Craiova pe timpul desfăşurării meciului de handbal feminin, dintre echipele SCM Craiova – Handbal Club Zalău.
Jandarmeria Dolj invită spectatorii să respecte prevederile legale pe timpul deplasării către locul de desfăşurare a competiţiei sportive, în apropierea şi în interiorul Sălii Polivalente, să nu introducă în incinta Sălii Polivalente băuturi alcoolice, petarde ori alte obiecte pe bază de amestecuri pirotehnice ce pot fi folosite la acţiuni de tulburare a ordinii publice, să nu afişeze inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă publică.
Înainte, pe timpul desfăşurării şi după încheierea competiţiei sportive spectatorii trebuie să dea dovadă de fair-play pentru susţinerea echipei favorite şi să nu arunce cu obiecte în teren sau în direcţia altor spectatori, să nu pătrundă în spaţiul de joc sau să deterioreze mobilierul în interiorul locului de desfăşurare a meciului.
Cu ocazia celor două competiţii sportive, I.J.J. Dolj va desfăşura activităţi preventiv – educative în rândul spectatorilor prin diseminarea de materiale cu caracter informativ referitoare la respectarea prevederilor Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor sportive, modificată şi completată prin Legea nr. 10/2012.
De asemenea, în intervalul orar 09.00 – 15.00, efective din cadrul I.J.J. Dolj în cooperare cu lucrători din cardul I.P.J. Dolj şi I.S.U. Dolj vor asigura măsurile de ordine publică cu ocazia desfăşurării evenimentului auto sportiv organizat de Asociaţia Clubului Sportiv Ghost Racing Team, pe raza comunei Bucovăţ, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
Fiind un eveniment care, de obicei, suscită interesul unui număr ridicat de persoane, în special tineri, jandarmii sfătuiesc participanţii să respecte toate măsurile luate de organizatori şi forţele de ordine pentru desfăşurarea activităţilor în condiţii de maximă siguranţă pentru viaţa şi integritatea corporală a acestora, să respecte locurile stabilite pentru spectatori şi să nu pătrundă în spaţiul destinat concursului.
Participanţii la aceste manifestaţii, în situaţia producerii unor incidente sau încălcări ale prevederilor legale, pot sesiza despre producerea acestor fapte cel mai apropiat reprezentant al forţelor de ordine în vederea luării cu maximă operativitate a măsurilor legale specifice situaţiei respective.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice