Jandarmii asigură măsurile de ordine publică la „Festivalul Berii”

jandarmi picnik Jandarmii asigură măsurile de ordine publică la „Festivalul Berii” poze

În perioada 5,6 mai a.c., între orele 16.00-23.00, Dog Media B.P.M. SRL în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova organizează evenimentul „Festivalul Berii”, ce se va desfăşura pe Velodromul din Parcul Nicolae Romanescu. Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova va asigura măsurile de ordine publică cu un efectiv de 100 de jandarmi, pentru desfăşurarea în condiţii normale de siguranţă a acestor manifestări. Jandarmii vor fi sprijiniţi de efective din cadrul IPJ Dolj şi Poliţiei locale.

Reamintim pe această cale faptul că introducerea sau portul, de către persoanele participante în locurile destinate desfăşurării acestor manifestaţii, al armelor de orice fel, materialelor explozive sau incendiare, substanţelor iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant ori al altor asemenea materiale, substanţe sau obiecte, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani.

Misiunile jandarmilor au în vedere prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială precum şi depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit acest gen de fapte.

Totodată, jandarmii îi invită pe participanţii la manifestări să acorde o atenţie deosebită bunurilor personale (genţi, poşete, etc.), să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia (aparate foto-video, bijuterii, etc.), deoarece aceste evenimente reprezintă momente prielnice pentru infractori (în special hoţii de buzunare), să manifeste răbdare, spirit de solidaritate, vigilenţă în locurile aglomerate, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să solicite sprijinul jandarmilor aflaţi în dispozitiv în situaţia în care este necesară intervenţia acestora.

De asemenea, jandarmii îi sfătuiesc pe cetăţenii care participă la aceste spectacole împreună cu minori să manifeste o atenţie deosebită asupra acestora pentru a nu se pierde în mulţime, iar într-o astfel de situaţie să se adreseze forţelor de ordine aflate în dispozitiv.

Pe timpul desfăşurării acestor manifestări, la sediul unităţii de jandarmi vor fi constituite rezerve de intervenţie pregătite să intervină în cel mai scurt timp dacă situaţia operativă o va impune.