Jandarmi la datorie de Ziua Mondială fără Tutun

jandarmi Jandarmi  la datorie de Ziua Mondială fără Tutun poze

Joi, 31 mai a.c., în intervalul orar 08.00 – 09.00 şi 12.00 – 14.00, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj vor asigura măsurile de ordine publică cu ocazia desfăşurării unor activităţi organizate de asociaţia AMICUS, în mai multe locaţii din municipiul Craiova, cu ocazia Zilei Mondiale fără Tutun.

În intervalul 07.00 – 10.00, efective din cadrul Grupei de Supraveghere şi Ordine Publică Băileşti din cadrul I.J.J. Dolj vor desfăşura misiuni de menţinere a ordinii publice, în sistem integrat, în localitatea Bistreţ cu ocazia desfăşurării unei manifestări electorale.

În intervalul 18.00 – 21.30, efective din cadrul I.J.J. Dolj vor asigura măsurile de ordine publică în localitatea Ghindeni cu ocazia desfăşurării unei manifestări electorale.

Misiunile jandarmilor au în vedere prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială precum şi depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit acest gen de fapte.

Pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă cetăţenilor care vor participa la aceste manifestări, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii conflictuale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, Jandarmeria recomandă participanţilor să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale şi să manifeste atenţie pe traseele de deplasare.

De asemenea, Jandarmeria recomandă cetăţenilor, ca în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite ajutorul forţelor de ordine aflate în dispozitiv în situaţia în care este necesară intervenţia acestora sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112.