Jandarmeria română şi-a evaluat activitatea pe 2012

comunicatus Jandarmeria română şi a evaluat activitatea pe 2012 poze

  Miercuri, 06 februarie a.c, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, în prezenţa domnului Anghel ANDREESCU, secretar de stat şi şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din Ministerul Afacerilor Interne, s-a desfăşurat în sistem videoconferinţă, evaluarea activităţilor desfăşurate de Jandarmeria Română în anul 2012.

 După analiza activității din anul 2012, inspectorul general al Jandarmeriei Române, domnul colonel Mircea OLARU, a prezentat obiectivele Jandarmeriei Române pentru anul 2013, care urmăresc: eficientizarea modului de organizare şi executare a misiunilor; îmbunătăţirea dotării şi înzestrării structurilor operative, atât din fonduri bugetare, cât şi prin utilizarea fondurilor nerambursabile oferite de Uniunea Europeană; dezvoltarea cadrului cooperării internaţionale bilaterale, în principal în domeniile de excelenţă ale Jandarmeriei; consolidarea imaginii pozitive a Jandarmeriei Române și redimensionarea sistemului de formare profesională continuă a personalului.

 La finalul evenimentului, secretarul de stat al M.A.I. a apreciat seriozitatea obiectivelor pe care Jandarmeria și le propune pentru anul acesta, a accentuat nevoia de pregătire profesională a angajaților, de adaptare a cadrului juridic care reglementează activitățile Jandarmeriei, cât și de continuare a componentei de intervenție, alături de celelalte structuri ale M.A.I., în ceea ce privește gestionarea situațiilor de urgență.

 “Obiectivul principal al Jandarmeriei Române trebuie să fie acela al creșterii sentimentului de siguranță al cetățeanului” a concluzionat secretarul de stat Anghel Andreescu.

 Cuvinte de apreciere la activitatea Jandarmeriei Române în anul 2012 au fost adresate şi de către reprezentanţii instituţiilor cu care s-a cooperat şi colaborat, aceştia manifestându-şi convingerea că şi în acest an activităţile interinstituţionale vor fi cel puţin la fel de fructuoase.

 Aceleaşi aprecieri şi mulţumiri au fost adresate celor două unităţi de jandarmi din Craiova de către conducătorii instituţiilor cu responsabilităţi în domeniul ordinii şi siguranţei publice pe plan local, precum şi de către Prefectul judeţului Dolj – domnul ing. Cristinel Marius DECA.

  Anexăm alăturat câteva repere ale activității Jandarmeriei Române în anul 2012.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

I.J.J. Dolj                                G.J.Mb. Craiova