Jandarmeria: Măsuri de ordine publică cu ocazia manifestărilor dedicate Revelionului

Măsuri de ordine publică cu ocazia manifestărilor dedicate Revelionului

 

 

Din experienţa anilor anteriori, ca urmare a specificului acestei perioade a anului, caracterizată de multitudinea activităţilor derulate cu ocazia sărbătorilor tradiţionale, în spaţiul public sunt organizate manifestări la care participă un număr important de persoane, lucru ce impune o prezenţă activă în zonele şi mediile care pot afecta siguranţa persoanelor şi bunurilor acestora, a jandarmilor în scopul asigurării climatului de normalitate publică.

Ca în fiecare an, în atenţia celor două unităţi de jandarmi prioritare sunt misiunile de asigurare a ordinii publice cu ocazia adunărilor publice, de referinţă fiind manifestările cultural artistice organizate în spaţiul public pentru marcarea trecerii în noul an. Efectivele Grupării de Jandarmi Mobile Craiova vor asigura măsurile de ordine publică în zona centrală din municipiul Craiova – str. A.I. Cuza, la manifestarea cultural-artistică „Revelion 2014 – 2015”, organizată de Primăria municipiului Craiova, care va începe pe data de 31.12.2014, ora 21.00.

De asemenea, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj vor asigura măsurile de ordine publică în localităţile Filiaşi, Băileşti şi Calafat, la manifestările cultural-artistice „Revelion 2014 – 2015”, organizate de autorităţile publice locale, care vor începe pe data de 31.12.2014, ora 22.00.

Pe lângă aceste activităţi Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj vor acţiona, în cooperare cu celelalte structuri sau independent, în misiuni de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, pentru combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional, în zona de competenţă teritorială, angrenând zilnic în misiuni aproximativ 150 de jandarmi.

 

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

                                            I.J. J. DOLJ                       G. J. Mb. CRAIOVA