Jandarmeria Dolj: Recomandări pentru spectatorii de la Polivalentă

m defilare jandarmi Jandarmeria Dolj: Recomandări pentru spectatorii de la Polivalentă poze

Duminică, 20 ianuarie a.c., efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj vor desfăşura activităţi specifice de asigurare a ordinii publice cu ocazia a două competiţii sportive astfel: volei masculin, dintre echipele SCM U Craiova – CSM Bucureşti, începând cu ora 17.00, respectiv baschet masculin, dintre echipele SCM U Craiova – CSS Giurgiu, începând cu ora 19.00, la Sala Polivalentă din Craiova, evenimente considerate cu un grad mediu de risc.

 Jandarmi din cadrul I.J.J. Dolj în cooperare cu efective din cadrul I.P.J. Dolj, Poliţia Locală Craiova şi I.S.U. Dolj vor asigura condiţiile de securitate pentru toţi participanţii la aceste manifestări sportive şi vor acţiona pentru prevenirea fenomenului infracţional şi contravenţional, intervenind în cazul în care ordinea publică va fi tulburată.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj invită spectatorii să respecte prevederile legale pe timpul deplasării către locul de desfăşurare a competiţiei sportive, în apropierea şi în interiorul Sălii Polivalente.

Conform legislaţiei în vigoare vor fi efectuate controale corporale şi ale bagajelor, atât de jandarmii aflaţi în dispozitivele de prefiltrare cât şi la porţile de acces în sală.

Pentru evitarea incidentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure ordinea publică, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj face următoarele recomandări:

– cei care participă la acest eveniment trebuie să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să manifeste răbdare şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;

– spectatorii trebuie să respecte măsurile adoptate de organizator (ora de acces, obiecte interzise, locuri de parcare, punctele de acces etc.);

– în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite ajutorul forţelor de ordine;

– să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.) şi să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia;

– să nu se afle sub influenţa băuturilor alcoolice;

– înainte, pe timpul desfăşurării şi după încheierea competiţiei sportive spectatorii trebuie să dea dovadă de fair-play pentru susţinerea echipei favorite şi să nu arunce cu obiecte în teren sau în direcţia altor spectatori, să nu pătrundă în spaţiul de joc sau să deterioreze mobilierul în interiorul locului de desfăşurare a meciului.

 

Zona destinată publicului spectator este împărţită în două tribune care la rândul lor sunt împărţite în câte trei sectoare fiecare.

Accesul în incinta zonelor destinate publicului spectator, se va face prin porţile de acces, dispuse pe latura de est a sălii (pe partea cu staţia de alimentare cu carburant).

 Accesul oficialităţilor se va realiza pe intrările dispuse pe latura de vest a sălii (pe partea cu statuia „Ion Oblemenco”).

 Publicul spectator va avea la dispoziţie, pentru achiziţionarea diverselor produse alimentare (de tip fast-food, băuturi răcoritoare etc.), punctele de desfacere din interiorul sălii, iar fumatul este strict interzis în incinta Sălii Polivalente (inclusiv pe coridoare).

Măsurile de protecţie, pază şi îndrumare a publicului vor fi asigurate de către  organizator cu sprijinul Poliţiei Locale Craiova.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj reaminteşte că, în conformitate cu prevederile Legii 60 din 1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, este interzisă şi constituie infracţiune participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul – I.J.J. Dolj