Iustin Dumitrescu – Camera Deputatilor, USR PLUS: O Românie fără hoție! Să nu mori cu dreptatea în mână

Iustin Dumitrescu Ads Iustin Dumitrescu   Camera Deputatilor, USR PLUS: O Românie fără hoție! Să nu mori cu dreptatea în mână poze

plus cmf Iustin Dumitrescu   Camera Deputatilor, USR PLUS: O Românie fără hoție! Să nu mori cu dreptatea în mână poze

Justiția din România a fost supusă în ultimii ani unui asalt fără precedent. România a ajuns în atenția întregii lumi în urma atentatului PSD asupra legilor justiției. Sute de mii de români au ieșit în stradă, protestând împotriva unora dintre cele mai toxice personaje care au acces în fruntea țării, ajungând să clatine din temelii democrația câștigată cu greu în 1989. 

 

În urma acestui atac coordonat la adresa statului de drept și a legii, justiția are încă de suferit. Procesul de vindecare nu va fi ușor. Trebuie să reconstruim tot ceea ce a fost distrus în ultimii zece ani în România, ca apoi să consolidăm justiția și să putem îmbunătăți sistemul judiciar. 

Trebuie să corectăm legile Justiției, să readucem DNA la misiunea sa intrinsecă de a lupta împotriva corupției de la nivel înalt, să desființăm Secția Specială care nu este altceva decât un instrument cu rădăcini în mecanismele dictaturii. 

 

Apoi, trebuie să ne concentrăm pe îmbunătățirea sistemului, în beneficiul cetățenilor, care așteaptă, de multe ori, ani la rând o decizie a instanței. „Să nu mori cu dreptatea în mână” este, poate, unul dintre cele mai importante angajamente ale USR PLUS pentru viitoarea guvernare. Ne dorim soluții rapide și echitabile, în sprijinul cetățenilor care își irosesc nervii și timpul pe holurile instanțelor de judecată. Motivele pentru care s-a ajuns ca în România oamenii să aștepte ani în șir să li se facă dreptate sunt multe. Instanțele sunt supraîncărcate, sistemul e învechit, birocrația îl afundă și mai tare în bezna unui blocaj enorm. USR PLUS crede că sistemul judiciar din România are nevoie de mai mulți judecători, de informatizare, de transparență și accesibilitate, de proceduri simplificate. Are nevoie de o viziune amplă, care să cuprindă și soluții alternative de soluționare a litigiilor, precum medierea și arbitrajul, care pot sprijini cauza dreptății, luând, în multe cazuri, povara de pe umerii instanțelor și deschizând calea către o soluție pentru omul de rând.

 

Fără justiție suntem pradă haosului. USR PLUS va lupta pentru o justiție puternică și o democrație veritabilă, bazată pe legi și dreptate.

 

https://www.usrplus.ro/sa_nu_mori_cu_dreptatea_in_mana