ITM Dolj: Constructori sancționați pentru angajări la negru pe șantierele din Craiova

 

Rezultatele acţiunilor de control desfăşurate de inspectorii de muncă în domeniul relaţiilor de muncă în perioada  01 – 17.11.2014

 

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj efectuează acţiuni de verificare a angajatorilor de pe raza judeţului, obiectivul controalelor fiind acela de creştere a gradului de cunoaştere şi aplicare a legislaţiei în domeniul relaţiilor de muncă, dar şi de depistare şi sancţionare a celor ce nu respectă legislaţia în domeniu.

În perioada 01 – 17 noiembrie a.c., au fost efectuate 110 controale în urma cărora au fost depistaţi 7 angajatori care utilizau 104 de persoane fără forme legale de angajare în domeniul construcţiilor şi al comerţului cu amănuntul.

Dintre aceştia, 3 angajatori au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 40.000 lei.

Pentru un număr de 4 agenţi economici care foloseau mai mult de 5 persoane ce nu aveau întocmite forme legale de angajare, documentele au fost înaintate organelor competente în vederea continuării cercetărilor sub aspect infracţional. La aceşti angajatori inspectorii de muncă au depistat 100 persoane ce desfăşurau activitate în domeniul construcţiilor pe raza Municipiului Craiova.

Urmare acţiunilor de control desfăşurate în domeniul relaţiilor de muncă au fost constate 107 deficineţe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere.