ISU: Patru incendii în 24 de ore în Dolj

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea a 4 incendii, o descarcerare, 2 asistenţă medicală de urgenţă aeriană și 18 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

 

– din cele 4 incendii, 3 au fost de vegetație uscată  la care au participat pompieri din cadrul

Detaşamentul 2 Pompieri Craiova și Secţia Pompieri Craiova, produse pe raza: localități Leu, zona Halta Ţărţăl – Staţia Jianca și zona Ferma Leu, unde au ars aproximativ 115 ha de vegetație uscată, cauza probabilă a incendiului fiind foc deschis în spații deschise și arc electric(acţiunea unor păsări).

 

– în data de 09.08.2016, ora 12:50, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria unui cetăţean din comuna Orodel. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la plantele furajere depozitate în grădină. În urma acestuia au ars aprox. 15 tone plante furajere (fân, lucernă şi ovăz). Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului flacără (jocul copiilor cu focul  < 6 ani);

 

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:

– descarcerare – 1

– asistenţă medicală de urgenţă aeriană – 2

– asistenţă medicală de urgenţă – 18

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M) – 5 intervenţii.

Secţia Pompieri Craiova (E.P.A.) – 6 intervenţii.

Secţia Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 3 intervenţii.

Garda Intervenţie Pompieri Bechet (E.P.A.) – 4 intervenţii.

 

Compartimentul Informare și Relații Publice