ISU Oltenia: Zi plină pentru pompierii doljeni

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate pentru stingerea unui incendiu, 5 acțiuni evacuare apă, 2 cazuri asistentă medicală de urgenţă aeriană și 14 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

Secţia  Pompieri Segarcea a fost solicitată să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la locuinţa cetăţenei Fima M., din oraşul Segarcea, str. Duzilor.  La sosirea gărzii de intervenţie, incendiul a fost găsit lichidat de proprietară.

Din cauza jarului căzut din sistem de încălzire au ars o lenjerie de pat şi un covor pe o suprafaţă de aprox. 1 mp.

Detaşamentul 1 pompieri Craiova a acţionat cu 3 motopompe pentru evacuarea apei din 5 locuinţe şi anexe gospodăreşti din com. Gherceşti, sat Teişani. Tot, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova împreună cu S.G.A. Dolj au acţionat pentru consolidarea digului de apărare al pârâului Teslui.

Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a acţionat cu 3 motopompe pentru evacuarea apei din 6 gospodării în loc. Mischii, sat Motoci.

Secţia Pompieri Craiova  a acţionat cu 3 motopompe pentru evacuarea apei dintr-un beci şi 5 gospodării, în mun. Craiova, str. Eliza Opran, str. Fermierului, Aleea IV Brestei.

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova  acţionează cu  2 motopompe pentru evacuarea apei din 3 locuinţe, în mun. Craiova pe  str. Brestei și str. Fermierului.

Echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului 1 Pompieri Craiova împreună cu lucrăori din  S.G.A. Dolj au acţionat în com. Drăgoteşti, sat Viişoara, pe pârâul Teslui, pentru obturarea unei breşe creată în digul de protecţie la inundaţiile anterioare.

În sprijinul pompierilor a venit și S.V.S.U. din loc. Şimnicu de Sus unde au acţionat pentru evacuarea apei din 5 beciuri, în satul Cornetu iar Compania de Apă „Oltenia” a intervenit pe 11 străzi din mun. Craiova cu 4 vidanje, 6 motopompe şi 3 wome pentru evacuarea apei.

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru  2 cazuri asistenţă medicală de urgenţă aeriană și 14 cazuri de acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:                                                                  

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M.) – 4 intervenţii.

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova(NEONAT) – 0 intervenții.

Detaşamentul 2 Pompieri Craiova (E.P.A.) – 4 intervenţii.

Detaşamentul Pompieri Calafat (E.P.A.) – 2 intervenţii.

Secţia Pompieri Craiova (E.P.A.) – 1 intervenţii.

Secţia Pompieri Băilești (E.P.A.) – 0 intervenţii.

Secţia Pompieri Segarcea (E.P.A.) – 2 intervenţie.

Garda Intervenţie Pompieri Bechet (E.P.A.) – 1 intervenţii.

Asistenţă medicală de urgenţă aeriană – 2

SITUAŢIA DRUMURILOR IN JUDEŢUL DOLJ:

  1. 1.      Drumuri Naţionale: – Se circulă în condiţii normale. nu sunt drumuri blocate.
  2. 2.      Drumuri Judeţene:

– Drumul DJ641 în com. Pieleşti inundat de apele râului Teslui pe o lungime de aprox. 80 m (subtraversare pod cale ferată), cu adâncimea apei de aprox. 20 cm. În acest moment apa s-a retras, reluându-se circulația.

           – Drumul DJ641 în com. Robăneşti, inundat de apele râului Teslui pe o lungime de aprox.200 m (între Robăneşti şi Bojoiu), cu adâncimea apei de aprox. 40 cm, iar traficul se face pe o rută ocolitoare.

– Drumul DJ606F, între Răcarii de Jos şi Sfârcea, datorită revărsării râului Jiu, a fost inundat pe o lungime de aprox. 40 m, lama de apă fiind de aprox. 5 cm, traficul rutier nu a fost închis.

SITUAŢIA HIDROLOGICĂ

În data de 16.05.2014, ora 07.00, situaţia hidrometrică se prezintă astfel:

În ultimele 24 de ore, nivelurile pe râul Jiu au fost în creştere cu 87 pana la 204 cm, situându-se peste:

COTA  DE INUNDAŢIE la staţia hidrometrică:

–          Răcari, cota mira H = 478 cm; (CI = 430 + 48 cm), tendinţa este de scădere.

COTA  DE ATENŢIE la staţia hidrometrică:

– Filiaşi, cota mira H = 310 cm; (CA = 300 + 10 cm), tendinţa este de scădere

– Podari, cota mira H = 367 cm; (CA = 300 + 67 cm), tendinţa este de scădere.

      – Pe afluenţi şi celelalte râuri interioare, nivelurile au fost variabile (-70… +137 cm), cu tendinţa de creştere, situându-se peste COTA  DE ATENTIE la staţia hidrometrică:

– Desnăţui – s.h. Calugarei  cota mira H = 180 cm,  (CA = 150 + 30 cm ), tendinţa este de scădere.

 Compartimentul Informare și Relații Publice