ISU Oltenia: Recomandări de Cod Galben pentru șoferi

Începând din seara de 28 decembrie 2014, ora 20.00, meteorologii au emis avertizare Cod Galben de ninsori , valabilă și în județele Olteniei.

În aceste sens, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dolj, reamintește participanților la circulația pe drumurile publice pe timp de iarnă, când condiţiile meteorologice sunt vitrege, înainte de a pleca la drum, şoferii îşi vor pregăti autoturismele astfel:

–   acumulatorul şi sistemul de aprindere trebuie să fie în stare foarte bună, iar bornele bateriei curăţate;

–   asiguraţi-vă antigel corespunzător pentru a evita îngheţarea;

–   asiguraţi-vă că sistemul de încălzire şi dezgheţare funcţionează eficient;

–   verificaţi sistemul de acţionare al ştergătoarelor de parbriz; asiguraţi lichid de curăţare pentru temperaturi scăzute;

–   verificaţi funcţionarea farurilor şi a luminilor de avarie;

–   verificaţi nivelul şi densitatea uleiului. Uleiurile grele coagulează mai mult la temperaturi joase şi nu sunt la fel de lubrifiante;

–   dotaţi-vă cu lanţuri antiderapante, lopată și nisip.

În după amiaza zilei de 28.12.2014, ora 14.10, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dolj, deplasează către ISU OLT și ISU AG câte o autospecială de victim multiple tip MATRA, încadrate cu 10 subofițeri fiecare dintre ele din cadrul Detașamentului 2 Pompieri Craiova și  Secția de Pompieri Craiova. Aceste autospeciale sunt trimise cu scopul de a interveni  în acele zone greu accesibile din punct de vedere al condițiilor meteorologice dificile.                        

                                      Compartimentul Informare şi Relaţii Publice