ISU Oltenia: Pompierii doljeni au intervenit miercuri la două incendii

incendiu.jpg ISU Oltenia: Pompierii doljeni au intervenit miercuri la două incendii poze

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea a două incendii și la 30 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

 

incendiu.jpg 1 ISU Oltenia: Pompierii doljeni au intervenit miercuri la două incendii poze

În data de 02.04.2014, a avut loc un incendiu care a dus la activarea grupei operative a ISU DOLJ , din fericire nu s-a soldat cu victime. Pompierii  detaşamentului 2 Craiova au fost solicitaţi  să intervină cu o autospeciale mecanică si o autospecială de lucru  cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o garsonieră  de la etajul şase, proprietatea lui Costin C. în mun. Craiova, str. Ion Ţuculescu. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta în interiorul garsonierei într-o cameră, existând posibilitatea de propagare la întreaga garsonieră. Din cauza unui scurtcircuit electric, au ars mobilierul din bucătărie (trei corpuri suspendate), cuptorul electric și hota,  s-au degradat aragazul, frigiderul, pardoseala din parchet laminat pe o suprafaţă de aproximativ 15 mp şi zugrăveala din locuinţă.

incendiu.jpg 2 ISU Oltenia: Pompierii doljeni au intervenit miercuri la două incendii poze

Tot în data de 02.04.2014, Detaşamentul Pompieri Calafat a intervenit cu o autospecială de lucru  cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată pe un teren viran  pe raza DN 55A – km 91, Calafat – Bechet. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la vegetație uscată, existând posibilitatea de propagare la cultura de viță de vie. Din cauza unui foc deschis în spații deschise, a  ars aproximativ 120 mp vegetaţie uscată.

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:                         

Detaşamentul 2 Pompieri Craiova (E.P.A.) –  9 intervenţii.

Detaşamentul Pompieri Calafat (E.P.A.) – 5 intervenţii.

Secţia Pompieri Craiova (E.P.A.) – 2 intervenţii.

Secţia Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 5 intervenţii.

Secţia Pompieri Segarcea (E.P.A.) – 4 intervenţii.

Garda Intervenţie Pompieri Bechet (E.P.A.) – 4 intervenţii.

BIROUL DE PRESĂ din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă

”Oltenia” DOLJ