ISU Oltenia: Pompierii doljeni au dat fuga la inundații și la Campionatul de Atletism

isu pompieri 1 ISU Oltenia: Pompierii doljeni au dat fuga la inundații și la Campionatul de Atletism poze

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj, împreună cu Instituția Prefectului Județului Dolj,  ai Administraţiei Bazinale de Apă Jiu, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj și voluntari ai Crucii Roșii au sprijinit populația afectată de precipitațiile abundente și inundațiile de la începutul acestei luni și continuă să facă acest lucru. Pe lângă îndeplinirea atribuțiilor ce le revin, salvarea vieților și a bunurilor persoanelor aflate în pericol, pompierii s-au implicat și în acțiuni umanitare pentru remedierea efectelor inundațiilor, astfel că ieri au transportat în comunele Carpen și Grecești 495 de pui vii pe care Prefectura Dolj i-a procurat pentru localnicii cărora apa le-a luat totul.

isu pompieri 3 ISU Oltenia: Pompierii doljeni au dat fuga la inundații și la Campionatul de Atletism poze

Inundaţiile care s-au abătut asupra judeţului Dolj la începutul acestei luni au afectat zeci de gospodării din mai multe localități din Dolj dar și din Craiova. Cei mai afectați au fost localnicii din comunele Carpen – în special satul Cleanov – și Grecești, unde cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj, împreună cu Instituția Prefectului Județului Dolj, reprezentanți ai Administraţiei Bazinale de Apă Jiu, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj și voluntari au acționat zile întregi pentru supraînălțarea digurilor cu saci cu nisip, scoaterea apei din locuințele și gospodăriile oamenilor, decolmatarea fântânilor și chiar salvarea vieților acestora – cum a fost cazul unei bătrâne din satul Cleanov care a fost preluată din casă cu barca de un echipaj al ISU Dolj, întrucât nu mai era nici o cale de acces la locuința acesteia.

Cadrele ISU Dolj s-a implicat și în acțiuni umanitare, 1200 litri de apă potabilă fiind transportată în cele două localități doljene, dar și alte ajutoare strânse de voluntarii de la Crucea Roșie Dolj. Mai mult, joi, 8.05.2014, 495 de pui vii procurați de Prefectura Dolj şi transportați de pompieri în comunele Grecești și Carpen, fiind distribuiți localnicilor cărora apa le-a măturat totul în gospodării.

isu pompieri 2 ISU Oltenia: Pompierii doljeni au dat fuga la inundații și la Campionatul de Atletism poze

Pe lângă aceste activități, cadrele ISU Dolj au găsit puterea de a reprezenta cu succes instituția și la “Campionatul de atletism şi cros – Cupa Asociaţiei Sportive a Pompierilor din România”, competiţie organizată la Râmnicu Vâlcea de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Două fete  –  plutonierul Corina Cucu şi sublocotenentul Alina Ungureanu angajate ale ISU Dolj, aflate la prima participare la un astfel de concurs și pregătite de căpitanul Bogdan Răducan s-a clasat pe podium. Corina Cucu a participat la competiţiile organizate la categoria de vârstă peste 30 de ani, obţinând locul al doilea la săritura în lungime şi locul al treilea la proba de viteză 60 de metri Alina Ungureanu a concurat la categoria de vârstă sub 30 de ani şi s-a clasat pe locul doi la săritura în lungime şi locul doi la proba de 800 de metri.

BIROUL DE PRESĂ din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă

”Oltenia” DOLJ