ISU Oltenia: Pompierii craioveni intervin la inundații pe mai multe străzi din Craiova

 

În prezent  judeţul Dolj se află sub  avertizare meteorologicăCOD  GALBEN” ce vizează ploi însemnate cantitativ şi Avertizarea hidrologică „COD PORTOCALIU” nr. 87 din 08.12.2014, emisă de Administraţia Naţională „Apele Române”, ce vizează creşteri ale cotelor de apărare pe râurile interioare Desnăţui, Jiu şi Teslui.

S-a activat Grupa Operativă etapa a II-a  la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj începând cu data de 09.12.2014, ora 07.30, formată din reprezentanţi din cadrul următoarelor instituţii:

 • INSTITUŢIA PREFECTULUI DOLJ
 • INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI DOLJ
 • INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN DOLJ
 • SERVICIUL TERITORIAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ DOLJ
 • CENTRUL METEOROLOGIC REGIONAL OLTENIA
 • S.C. PENTRU LUCRĂRI  DE DRUMURI ŞI PODURI DOLJ S.A.
 • COMPANIA DE APĂ OLTENIA
 • AGENŢIA NAŢIONALĂ  DE ÎMBUNĂTĂŢIRI  FUNCIARE- DOLJ
 • SISTEMUL DE GOSPODĂRIRE A APELOR DOLJ
 • DIRECŢIA PENTRU AGRICULTURĂ DOLJ

În urma precipitaţiilor din ultima perioadă, drumul DJ 641, pe raza com. Pieleşti, sat Pârşani, a fost inundat prin creşterea debitului pârâului Teslui, pe o lungime de aproximativ 60 m, cu o lamă de apă de 50 cm, circulaţia autoturismelor fiind închisă. Nu sunt afectate şi nu există pericolul inundării gospodăriilor sau locuinţelor cetăţenilor. Devierea circulaţiei pentru autoturisme se face pe str.Vidin, com.Pieleşti, iar pentru  autovehiculele de capacitate mare, la nevoie  pe drumul comunal DC 87;

Activităţii desfăşurate în prezent:

Compania de Apă Craiova acţioneză în  municipiul Craiova, în zonele Brestei şi Romaneşti pentru evacuarea apei acumultate în curţile cetăţenilor cu 3 vitanje, 2 motopompe şi 30 de lucrători.

Sinteza activităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Oltenia” al judeţului Dolj în intervalul orar 22.00-07.00

Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu o motopompă pentru evacuarea apei din gospodăriile unor cetăţeni, din mun. Craiova, str. Homer.

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o motopompă pentru evacuarea apei din gospodăriile unor cetăţeni, din mun. Craiova, str. Aleea IV Brestei.

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu trei motopompe pentru evacuarea apei din gospodăriile unor cetăţeni, din mun. Craiova, str. Brestei.

În continuare se monitorizează  evoluţia fenomenelor meteorologice şi hidrologice în zona de competenţă.

 

În urma precipitaţiilor abundente manifestate în ultima perioadă, Inspectoratul Pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj a fost solicitat să intervină pentru înlăturarea efectelor negative ale acestora, situaţia operativă prezentându-se astfel:

 • Ø în municipiul Craiova se intervine pentru evacuarea apei acumulate în curţile cetăţenilor:

–               Detaşamentul 1 de Pompieri Craiova acţionează pe str. Aleea IV Brestei cu 1 A.C.I., 1MPR şi 3 subofiţeri şi în  zona Brestei nr. 530 cu un 1 A.R.O., 1 motopompă şi 3 subofiţeri şi Compania de Apă Oltenia acţionează în zona Brestei cu 2 vidanje şi 20 lucrători;

–              Detaşamentul 2 de Pompieri Craiova actionează pe str. Homer  cu 1 A.C.I., 1 MPR, 1 MP şi 5 subofiţeri şi Compania de Apă Oltenia acţionează cu 1 vidanjă, 2 MP şi 10 lucrători;

–              Secţia de Pompieri Craiova acţionează pe str. Cernele Calea Brezei nr. 13 cu 1 A.C.I., 1 MP şi 2 subofiţeri.

–              Se monitorizează permanent , împreună cu specialiştii SGA Dolj, situaţia nivelurilor şi debitelor pe râurile din judeţul Dolj aflate sub incidenţă codului galben şi portocaliu.

 

 

 

BIROUL DE PRESĂ din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă

”Oltenia” DOLJ