ISU Oltenia: Pompierii craioveni, chemați să scoată o vacă din fântână la Sopot

 

            În perioada 15.08 – 17.08.2014, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină la stingerea a două incendii, patru cazuri pentru acordarea asistenței de urgență aeriană și 91 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

În data de 15.08.2014,  Garda Intervenţie Pompieri Bechet a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată şi gunoi menajer, în com. Gângiova. La intervenţie a participat şi S.V.S.U. Gângiova. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la vegetație uscată, existând posibilitatea de propagare la o plantație pomicolă. În urma acestuia au ars vegetaţie uscată şi gunoi menajer pe o suprafaţă de aproximativ 300 mp. Cauza probabilă a incendiului fiind un foc deschis în spaţii deschise.

În data de 15.08.2014, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a fost solicitat să intervină pentru salvarea unui animal (vacă) căzut într-o fântână cu adâncimea de aproximativ 8 m. Animalul a fost scos mort din fântână. La intervenţie a participat şi S.V.S.U. Sopot.

În data de 16.08.2014, S.V.S.U. Bratovoieşti a intervenit cu o autospecială pentru stingerea unui incendiu izbucnit la plante furajere în gospodăria  unui cetăţean din com. Bratovoieşti, sat Bădoşi. În urma acestuia au ars  aproximativ 2000 kg plante furajere (lucernă).

În data de  16.08.2014, S.V.S.U. Ostroveni a intervenit  pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată(mirişte),zona Postul de Poliţie în com. Ostroveni, unde au ars aproximativ 150mp vegetaţie uscată (mirişte).

În data de  17.08.2014, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un  service dezmembrari  auto, proprietatea unui cetăţean  în mun. Craiova, str. Carpenului nr. 41. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la acoperișul containului în care erau depozitate piese auto dezmembrate, existând posibilitatea de propagare la containărul învecinat.  În urma acestuia au ars un containăr confecţionat din carton pe o suprafaţă de aproximativ 30 mp şi cca. 50 litri ulei din motoarele dezmembrate. Cauza probabilă a incendiului fiind un foc deschis în spaţii deschise.

În data de  17.08.2014,  S.V.S.U. Daneţi a fost solicitat să intervină  pentru salvarea unui animal (cal) căzut într-un canal de irigaţii, în com. Daneţi, sat. Brabeţi. Echipajul a fost întors din traseu, animalul (calul) fiind salvat de către proprietar.

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M) – 12 intervenţii.

Detaşamentul 2 Pompieri Craiova (E.P.A.) – 22 intervenţii.

Detaşamentul Pompieri Calafat (E.P.A.) – 13 intervenţii.

Secţia Pompieri Craiova (E.P.A.) –  12 intervenţii.

Secţia Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 13 intervenţii.

Secţia Pompieri Segarcea (E.P.A.) – 15 intervenţii.

Garda Intervenţie Pompieri Bechet (E.P.A.) – 4 intervenţii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BIROUL DE PRESĂ din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă

”Oltenia” DOLJ