ISU Oltenia: Pompierii craioveni au salvat 6 persoane dintr-un incendiu pe bulevardul Decebal

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru  stingerea a două incendii, două intervențiiasistenţă medicală de urgenţă aeriană și 21 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

Secţia Pompieri Segarcea a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o şiră de plante furajere, în com.Întorsura. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la o căpiță de furaje, existând posibilitatea de propagare la casa de locuit. În urma acestuia a ars aproximativ 8 tone plante furajere. Cauza probabilă a incendiului fiind jocul copiilor cu focul.

Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă, în mun. Craiova, b.dul Decebal. În urma intervenţiei au fost salvate 6 persoane. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta într-o încăpere cu degajare mare de fum, existând posibilitatea de propagare la un apartament învecinat. În urma acestuia au ars un pat, un calculator, un şifonier, un televizor și  îmbrăcăminte. Cauza probabilă a incendiului fiind un   scurtcircuit electric.

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit pentru evacuarea apei din curte, în mun. Craiova, Aleea I Cernele, nr.4 şi nr.8.

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit pentru evacuarea apei din curte, în mun. Craiova, Aleea IV Brestei, nr. 72.

Detaşamentul Pompieri Calafat a intervenit pentru salvarea unui cal căzut într-o groapă cu adâncimea de aproximativ 3 m, în com. Poiana Mare, sat Tunarii Vechi. În urma intervenţiei animalul a fost salvat.

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M) – 5 intervenţii.

Detaşamentul 2 Pompieri Craiova (E.P.A.) – 6 intervenţii.

Detaşamentul Pompieri Calafat (E.P.A.) – 2 intervenţii.

Secţia Pompieri Craiova (E.P.A.) – 3 intervenţii.

Secţia Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 2 intervenţii.

Secţia Pompieri Segarcea (E.P.A.) – 2 intervenţii.

Garda Intervenţie Pompieri Bechet (E.P.A.) – 1 intervenţie.

 

               BIROUL DE PRESĂ din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă

”Oltenia” DOLJ