ISU Oltenia: Pompierii au stins ieri patru incendii în Dolj

pompieri incendiu.jpg ISU Oltenia: Pompierii au stins ieri patru incendii în Dolj poze

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină, pentru stingerea a patru incendii,  asigurarea de  măsuri P.S.I de apărare împotriva incendiilor și  19 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (copertină), proprietatea lui Marin I, din mun. Craiova, str. Păltiniş. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la o copertină confecționată din scândură cu învelitoare din carton bituminat pe o suprafaţă de aproximativ 60 m2, existând posibilitatea de propagare la casa de locuit. În incediu au mai ars aproximativ 200 kg lemn de foc şi aproximativ 300 kg reziduri menajere.

pompieri incendiu.jpg 1 ISU Oltenia: Pompierii au stins ieri patru incendii în Dolj poze

Secţia Pompieri Craiova – punct de lucru Filiaşi a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă  pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată pe un teren viran, în com. Brădeşti, sat Tatomireşti. La intervenţie au participat S.V.S.U. Brădeşti (2 voluntari) și S.P.S.U. OMV Petrom Brădeşti (1 autospecială şi 4 salariaţi). Din  cauza unui foc deschis în spaţii deschise, a ars aproximativ 800 m2 vegetaţie uscată.

pompieri incendiu.jpg 2 ISU Oltenia: Pompierii au stins ieri patru incendii în Dolj poze

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la reziduri menajere şi stufăriş, în mun. Craiova, Balta Craioviţei. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta  la reziduri menajere şi stufăriş, fără a exista posibilitate de propagare. Din cauza focului deschis în spaţii deschise, au ars stufăriş pe o suprafaţă de aproximativ 1000 m2 şi aproximativ 400 kg reziduri menajere.

Secţia Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pe raza localităţii Răcarii de Sus, pentru stingerea unui incendiu izbucnit  la un microbuz, în urma produceri unui accident de circulație.  La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta pe aproximativ 90%  din microbuz cauza incendiului  fiind un scurtcircuit electric.

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a asigurat măsuri de apărare împotriva incendiilor la “Funeralii cu onoruri militare” desfăşurate în Cimitirul Sineasca din mun. Craiova.

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:                        

                                 

Detaşamentul 2 Pompieri Craiova (E.P.A.) –  7 intervenţii.

Detaşamentul Pompieri Calafat (E.P.A.) – 2 intervenţii.

Secţia Pompieri Craiova (E.P.A.) – 4 intervenţii.

Secţia Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 3 intervenţii.

Secţia Pompieri Segarcea (E.P.A.) – 2 intervenţii.

Garda Intervenţie Pompieri Bechet (E.P.A.) – 1 intervenţie.

 

BIROUL DE PRESĂ din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă

”Oltenia” DOLJ