ISU Oltenia: Opt incendii, în week-end, în Dolj

În perioada 21.03 – 23.03.2015, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea a opt incendii, șapte  intervenții asistenţă medicală de urgenţă aeriană  și 63 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

În data de 20.03.2015, Garda de Intervenţie Pompieri Bechet a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă,  Atenei D., din com. Gighera, sat Zăval. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta într-o încăpere la articole mobiliere, existând posibilitatea de propagare la acoperișul casei.  În urma acestuia au ars un pat, o masă și un colţar mobilă, cauza probabilă  fiind o lumânare aprinsă lăsată la întâmplare.

În data de 20.03.2015, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit în mun. Craiova, str. Tabaci, pentru a asigura măsuri de apărare împotriva incendiilor la un autoturism, care prezenta scurgeri la instalaţia GPL.

În data de 20.03.2015, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a transportat şi distribuit apă potabilă locuitorilor din satul Zănoaga, com. Leu.

În data de 20.03.2015, Secţia Pompieri Craiova a asigurat măsuri de apărare împotriva incendiilor la meciul de fotbal dintre echipele ACS Viitorul Municipal Craiova – CS Minerul Motru, desfăşurat pe stadionul din com.Işalniţa. 

În data de 21.03.2015, Detaşamentul 1 Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, în mun.Craiova, str.Înclinată. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la vegetație uscată. În urma acestuia au ars aproximativ 4000 m2 vegetaţie uscată. Cauza probabilă a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise.

În data de 21.03.2015, Secţia Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, în mun.Craiova, poligonul Tancodrom. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la vegetație uscată. În urma acestuia au ars  aproximativ 4500 m2 vegetaţie uscată, cauza probabilă a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise.

În data de 21.03.2015, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la plante furajere, pe proprietatea cetăţeanului Ionel O., din com. Pieleşti, sat Câmpeni. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la plante furajere, existând posibilitatea de propagare la anexele gospodărești. În urma acestuia au ars  aproximativ 3 tone plante furajere, cauza probabilă a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise.

În data de 21.03.2015, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată şi gunoi, în mun.Craiova, b-dul Dacia. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la vegetație uscată și gunoi menajer. În urma acestuia au ars  aproximativ 300 kg gunoi şi vegetaţie uscată, cauza probabilă a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise.

În data de 21.03.2015, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la plante furajere, pe proprietatea cetăţeanului Aurel T., din com. Breasta, str.Depozitului. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la plante furajere, existând posibilitatea de propagare la anexele gospodărești. În urma acestuia au ars  aproximativ 4 tone plante furajere. Cauza probabilă a incendiului fiind folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

În data de 21.03.2015, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a asigurat măsuri de apărare împotriva incendiilor la manifestarea sportivă desfăşurată la Sala Sporturilor „Ion Constantinescu” din mun.Craiova.

În data de 21.03.2015, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a asigurat măsuri de apărare împotriva incendiilor la manifestarea sportivă desfăşurată pe stadionul „Extensiv” din mun.Craiova.

În data de 22.03.2015, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată, în mun. Craiova, Parcul Corniţoiu. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la vegetație uscată, existând posibilitatea de propagare la panourile publicitare. În urma acestuia au ars aproximativ 250 m2 vegetaţie uscată, cauza probabilă a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise.

În data de 22.03.2015, Secţia Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă  pentru stingerea unui incendiu  izbucnit la  vegetaţie uscată şi păpuriş, în mun. Craiova, Balta Craioviţei. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la vegetație uscată, existând posibilitatea de propagare la restul de vegetație uscată. În urma acestuia au ars aproximativ 2 havegetaţie uscată şi păpuriş. Cauza probabilă a incendiului fiind folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera  incendiul. După stabilirea cauzei incendiului, un ofiţer din cadrul Inspecţiei de Prevenire s-a deplasat la faţa locului sancţionând contravenţional, conform H.G.537­/2007 art.1, pct.3, lit.r., persoana care a provocat incendiul.

Facem menţiunea că  un incendiu similar şi cu aceeaşi cauză s-a produs şi în data de 18.03.2015.

În data de 22.03.2015, S.V.S.U. Robăneşti a intervenit în com. Robăneşti, sat Robăneştii de Sus, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la mirişte, de la care s-a propagat la gardul din scândură de lemn al unei staţii GPL. În urma acestuia au ars aproximativ 300 m2 mirişte şi 2 scânduri din lemn.

În data de 22.03.2015, S.V.S.U. Pleniţa a intervenit cu o autospecială în com. Pleniţa,  pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată şi resturi menajere. În urma acestuia au ars vegetaţie uscată şi resturi menajere pe o suprafaţă de aproximativ 1000 m2 .

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:

                    Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M) –  11 intervenţii.

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (NEONAT) – 4 intervenţii.

Detaşamentul 2 Pompieri Craiova (E.P.A.) –  16 intervenţii.

Detaşamentul Pompieri Calafat (E.P.A.) –  6 intervenţii.

Secţia Pompieri Craiova (E.P.A.) –  15 intervenţii.

Secţia Pompieri Băileşti (E.P.A.) –  7 intervenţii.

Garda Intervenţie Pompieri Bechet (E.P.A.) –  4 intervenţii.

 

 

BIROUL DE PRESĂ din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă

”Oltenia” DOLJ