ISU Oltenia: Intervenții la incendii și inundații. Trei persoane salvate din Jiu de pompieri

incendiu 3 ISU Oltenia: Intervenții la incendii și inundații. Trei persoane salvate din Jiu de pompieri poze

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea unui incendiu, o intervenție descarcerare, 16 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

Secţia Pompieri Craiova în cooperare cu Detaşamentul 1 Pompieri Craiova şi Detaşamentul 2 Pompieri Craiova au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o societate comercială, (hală dezmembrări auto) proprietatea unui  cetăţean din com. Şimnicu de Sus, str. Prof. Marin Păunescu. La  sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la acoperișul halei tip șarpantă confecționat din lemn și învelitore din carton bituminat. În urma acestuia au ars acoperişul halei confecționat din lemn și învelitore din carton bituminat pe o suprafaţă de aproximativ 350 mp şi piese auto rezultate din dezmembrări. Cauza probabilă a incendiului fiind un scurtcircuit electric.

incendiu ISU Oltenia: Intervenții la incendii și inundații. Trei persoane salvate din Jiu de pompieri poze

Secţia de Pompieri Craiova a acţionat cu un ACI, o barcă pneumatică, doi ofiţeri şi patru  subofiţeri pentru salvarea a trei persoane din râul Jiu, angajaţi ai unei societăţi comerciale care lucrau , pe malul stâng al Jiului la o pepinieră în zona DUBA, la 4 km S-V între localităţile Coţofenii din Faţă şi Coţofenii din Dos.  Intervenţia a fost condusă de către Inspectorul Şef al ISU Dolj şi Şeful Centrului Operaţional , persoanele fiind  salvate .

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M) – 4 intervenţii.

Detaşamentul 2 Pompieri Craiova (E.P.A.) –5 intervenţii.

Secţia Pompieri Craiova (E.P.A.) – 2 intervenţii.

Secţia Pompieri Segarcea (E.P.A.) – 3  intervenţii.

Garda Intervenţie Pompieri Bechet (E.P.A.) – 2 intervenţii.

 

           BIROUL DE PRESĂ din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă

”Oltenia” DOLJ