ISU „Oltenia” Dolj: Trei incendii în week-end

În perioada 22.08 – 24.08.2015, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea  a trei incendii,  patru intervenții asistenţă medicală de urgenţă aeriană și 73 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

În data de 22.08.2015, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unui case în mun.Craiova, str.Geniştilor.  La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la acoperișul casei, în urma acestuia a ars acoperiş casei confecționat din lemn cu învelitoare din tablă pe  aprox. 20mp. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

În data de 21.08.2015, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a transportat apă potabilă pentru  cetăţenii din com. Leu, sat Zănoaga.

În data de 21.08.2015, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a asigurat măsuri de apărare împotriva incendiilor la partida de handbal feminin dintre echipele SCM Craiova şi CSM Ploieşti, desfăşurată în Sala Polivalentă din mun.Craiova.

În data de 21.08.2015, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu un echipaj de intervenţie dotat cu modul de descarcerare pentru a debloca o persoană căzută în locuinţă, în mun.Craiova, Str.Panduri.

În data de 22.08.2015, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a asigurat măsuri de apărare împotriva incendiilor la partida de handbal feminin dintre echipele SCM Craiova şi CSM Ploieşti, desfăşurată în Sala Polivalentă din mun. Craiova.

În data de 23.08.2015, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă  pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, în localitatea Robăneştii de Sus. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la acoperișul anexei gospodărești, existând posibilitatea de propagare la întreaga anexă gospodărească. În urma acestuia au  ars aproximativ 20mp  din acoperişul anexei gospodărești, un pat, 10 kg materiale textile și s-a degradat un televizor, un  frigider. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise.

În data de 24.08.2015, Garda Pompieri Bechet a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă  pentru stingerea unui incendiu de casă, izbucnit la numitul Ştefan C., în localitatea  Sadova. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la acoperișul casei, în urma acestuia a ars acoperişul casei pe o suprafaţă de 100mp, acoperişul  depozitului de furaje pe o suprafaţă de 40mp, două  autoturisme, aproximativ 200 kg porumb, aproximativ 80 kg făină de  grîu, aproximativ 1000 kg lucernă și tâmplărie p.v.c. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un arc  electic.

În data de 23.08.2015, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a asigurat măsuri de apărare împotriva incendiilor la partida de fotbal dintre echipele CSU CRAIOVA- FC Steaua Bucureşti, desfăşurată în  mun. Craiova.

           Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M) – 11 intervenţii.

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (NEONAT) – 1 intervenţie.

Detaşamentul Pompieri Calafat (E.P.A.) – 10 intervenţii.

Secţia Pompieri Craiova (E.P.A.) – 14 intervenţii.

Secţia Pompieri Băileşti (E.P.A.) –  20 intervenţii.

 Secţia Pompieri Segarcea (E.P.A.) – 10 intervenţii.

Garda Intervenţie Pompieri Bechet (E.P.A.) – 7 intervenţii.

 

 

BIROUL DE PRESĂ din cadrul Inspectoratului pentru

Situaţii de Urgenţă ”Oltenia” DOLJ