ISU „Oltenia” Dolj: Trei incendii în 24 de ore

incendiu isu ianuarie 1 ISU „Oltenia” Dolj: Trei incendii în 24 de ore poze

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru  stingerea a trei incendii, o intervenție descarcerare, o intervenție asistenţă medicală de urgenţă aeriană și 34 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

În data de 26.01.2016, ora 11.17, Secţia Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la casa de locuit a  domnului Dumitru B., din localitatea Goieşti. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la acoperișul casei de locuit, în urma acestuia a ars acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de  aprox. 40 mp şi obiecte de mobilier din două camere.Incendiul  a fost stins în cooperare cu SVSU Goieşti. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un mijloc de încălzire nesupravegheat.

incendiu isu ianuarie 2 ISU „Oltenia” Dolj: Trei incendii în 24 de ore poze

În data de 26.01.2016, ora 19.04, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, proprietatea domnului Radu L., în mun.Craiova, str.Calea Bucureşti. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la compartimentul motor, în urma acestuia au ars mase plastice din componenţa compartimentului motor. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un scurtcircuit electric.

În data de 26.01.2016, ora 19.32, Secţia Pompieri Segarcea a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit în bucătăria lui Adrian N., din localitatea Lipovu, sat Lipovu Mic. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta într-o încăperela mobilier, în urma acestuia au ars o uşă termopan, o masă, un dulap, o casă de marcat și s-a degradat un frigider și un aragaz. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului jarul căzut din sistemul de încălzit.

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M) – 5 intervenţii.

Detaşamentul 2 Pompieri Craiova (E.P.A.) – 10 intervenţii.

Detaşamentul Pompieri Calafat (E.P.A.) – 6 intervenţii.

Secţia Pompieri Craiova (E.P.A.) – 3  intervenţii.

Secţia Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 8 intervenţii.

Secţia Pompieri Segarcea (E.P.A.) – 2 intervenţii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                           BIROUL DE PRESĂ din cadrul Inspectoratului pentru

Situaţii de Urgenţă ”Oltenia” DOLJ