ISU ”Oltenia” DOLJ: Șapte incendii în 24 de ore în județ

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea  a șapte incendii,  patru intervenții asistenţă medicală de urgenţă aeriană și 15 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

Secţia Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată pe un teren viran, în mun. Craiova, bvd. Olteniei. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la vegetație uscată, în urma acestuia au ars aprox. 50 mp vegetaţie uscată. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise.

        Secţia Pompieri Băileşti a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată şi mirişte, pe raza mun. Băileşti. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la vegetație uscată, în urma acestuia au ars aprox. 10 ha mirişte. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise.

         Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată, în mun. Craiova, str. Viilor. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la vegetație uscată, în urma acestuia au ars aprox. 25 mp vegetaţie uscată. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise.

         Garda Intervenţie Pompieri Bechet a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată şi mirişte, în com. Ştefan cel Mare, judeţul Olt. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la vegetație uscată, în urma acestuia au ars aprox. 1500 mp vegetaţie uscată. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise.

         Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată, în mun. Craiova, str. Timişoarei. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la vegetație uscată, în urma acestuia au ars aprox. 2,3 ha vegetaţie uscată. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise.

          Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată, în mun. Craiova. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la vegetație uscată, în urma acestuia au ars aprox. 6 ha vegetaţie uscată. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise.

            Secţia Pompieri Segarcea a intervenit cu o autospecială pentru stingerea unui incendiu izbucnit la mirişte, în oraşul Segarcea. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la vegetație uscată, în urma acestuia au ars aprox. 3,5 ha mirişte şi vegetaţie uscată. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise.

S.V.S.U. Dăbuleni a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată, pe raza loc. Dăbuleni, în urma acestuia au ars aprox. 2500 mp vegetaţie uscată.

S.V.S.U. Apele Vii a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată, pe raza com. Apele Vii,  în urma acestuia au ars aprox. 200 mp vegetaţie uscată.

Secţia Pompieri Craiova a intervenit pentru scoaterea unui persoane înecate (Nicuşor C., 27ani, domiciliat în com. Giubega), dintr-un canal de aducţiune aparţinând C.E.T. Işalniţa.

Secţia Pompieri Băileşti a intervenit pentru salvarea unui animal (câine) căzut în sistemul de canalizare al mun. Băileşti, str. Victoriei. Animalul a fost salvat.

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M) –  5 intervenţii.

Detaşamentul Pompieri Calafat (E.P.A.) – 1 intervenţie.

Secţia Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 6 intervenţii.

 Secţia Pompieri Segarcea (E.P.A.) –  3 intervenţii.

 

BIROUL DE PRESĂ din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă

”Oltenia” DOLJ