ISU Oltenia Dolj: Proiectil descoperit pe strada Bujorului, la săparea fundației unui bloc

proiectil1 ISU Oltenia Dolj: Proiectil descoperit pe strada Bujorului, la săparea fundației unui bloc poze

În perioada 26.09 – 28.09.2015, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea a patru incendii, o asanare a muniţiei rămase neexplodată, o misiune de transport apă potabilă, evacuarea apei dintr-un beci, două intervenţii pentru asigurarea măsurilor p.s.i., trei intervenţii asistenţă medicală de urgenţă aeriană şi 35 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.
În data de 25.09.2015, ora 08.30, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a distribuit apă potabilă pentru cetăţenii din com. Leu, sat Zănoaga.
În data de 25.09.2015, ora 08.46, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 1 Pompieri Craiova a intervenit pentru ridicarea unui proiectil perforant cal.7,65 mm, descoperit de către numitul Cristian P. în timp ce executa săpături pentru turnarea fundaţiei unui bloc în mun. Craiova, str. Bujorului. Operaţiunea de ridicare, asanare şi depozitare s-a desfăşurat fără probleme.
RECOMANDĂRI:
La găsirea muniţiei respectaţi următoarele reguli:
– NU o atingeţi, NU o loviţi şi NU o mişcaţi;
– NU o introduceţi în foc;
– NU o duceţi la fier vechi;
– NU încercati să demontaţi focoasele sau alte elemente componente;
– NU folosiţi muniţiile descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;
– NU introduceţi în clădiri, încăperi sau locuinţe muniţiile descoperite neexplodate;
– Discutaţi cu copiii toate aceste reguli preventive şi explicaţi-le pericolul la care s-ar putea expune dacă nu le respectă;
– Anunţaţi imediat organelle de politie, autorităţile administraţiei publice locale sau sunaţi la numărul unic pentru apeluri de urgenţă, 112;
– Respectaţi regulile si măsurile stabilite pentru zonele cu risc la descoperirea de muniţii neexplodate.
În data de 25.09.2015, ora 21.24, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a acţionat pentru evacuarea apei din beciul locuinţei cetăţeanului Stan L., din mun. Craiova, str. Tismana. Apa provenea din precipitații, inundând beciul locuinței pe aprox. 100 mp.
În data de 26.09.2015, ora 12.45, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a asigurat măsuri de apărare împotriva incendiilor la manifestarea sportivă desfăşurată în Sala Polivalentă din mun. Craiova.
În data de 26.09.2015, ora 14.15, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a asigurat măsuri de apărare împotriva incendiilor la manifestarea sportivă desfăşurată pe stadionul Extensiv din mun. Craiova.
În data de 27.09.2015, ora 08.23, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o încăpere aparţinând unei instituţii publice, în mun. Craiova, str. Amaradia. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la un ventilator electric şi la cablul prelungitor. În urma acestuia au ars ventilatorul electric din plastic şi un cablu prelungitor. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un scurtcircuit electric.
În data de 27.09.2015, ora 21.38, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la furajele depozitate în grădină, în com. Sopot, sat Bascov. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la plantele furajere depozitate în gospodărie, fără posibilități de propagare. În urma acestuia au ars aproximativ 7 tone de furaje. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului o flacără (folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiu).
În data de 28.09.2015, ora 01.06, Secţia Pompieri Segarcea a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, proprietatea domnului Silviu B. din loc. Segarcea, str. Câmpului. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta în două camere de locuit. În urma acestuia au ars mobilier, materiale textile, tocăria din lemn și s-au degradat două televizoare, o mașină de spălat, un aragaz, un frigider și un cuptor. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului o flacără (folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiu).
În data de 28.09.2015, ora 02.14, Secția de Pompieri Craiova prin Punctul de Lucru Pompieri Filiaşi a intervenit cu o autospecială pentru stingerea unui incendiu izbucnit la furajele depozitate pe un teren viran, în loc. Fratoştiţa. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la plantele furajere depozitate în gospodărie, fără posibilități de propagare. În urma acestuia au ars aproximativ 5 tone de furaje. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului o flacără ( foc deschis în spaţii deschise)
Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:
– asistenţă medicală de urgenţă aeriană – 3
– asistenţă medicală de urgenţă – 35
Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (NEONAT) – 1 intervenţii.
Detaşamentul Pompieri Calafat (E.P.A.) – 7 intervenţii.
Secţia Pompieri Craiova (E.P.A.) – 10 intervenţii.
Secţia Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 8intervenţii.
Secţia Pompieri Segarcea (E.P.A.) – 7 intervenţii.
Garda Intervenţie Pompieri Bechet (E.P.A.) – 2 intervenţie.
BIROUL DE PRESĂ din cadrul Inspectoratului pentru
Situaţii de Urgenţă ”Oltenia” DOLJ