ISU Oltenia Dolj: Pompierii doljeni au stins un incendiu în Olt și-au scos un cal din căminul de canalizare la Băilești

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea  unui incendiu, patru intervenții asistenţă medicală de urgenţă aeriană și 20 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

Garda Pompieri Bechet a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă  pentru  stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată, în localitatea Ianca, judeţul Olt.  La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la vegetația uscată, în urma acestuia au ars aproximativ 15 ha vegetaţie uscată. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un  foc deschis în spaţii deschise.

SVSU Pleniţa a intervenit cu o autospecială pentru  stingerea unui incendiu de plante furajere izbucnit la proprietatea lui Constantin P, în localitatea Plenița, sat Castrele Traiane. În urma acestuia au ars aproximativ 5 tone   plante furajere. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un  foc deschis în spaţii deschise.

         Secţia Pompieri Băileşti a intervenit cu o autospecială pentru  scoaterea  unui animal (cabalină) căzut într-un cămin de canalizare în mun. Băileşti. Operaţiunea de salvare a decurs fără probleme, iar animalul a fost înapoiat propietarului.

 

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:

 

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M) – 2 intervenţii.

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (NEONAT) – 1 intervenţie.

Detaşamentul Pompieri Calafat (E.P.A.) – 6 intervenţii.

Secţia Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 8 intervenţii.

 Secţia Pompieri Segarcea (E.P.A.) – 3 intervenţii.

 

BIROUL DE PRESĂ din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă

”Oltenia” DOLJ