ISU Oltenia Dolj: Pompierii doljeni au stins patru incendii într-o zi

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru  stingerea  a patru incendii, o intervenție asistenţă medicală de urgenţă aeriană și 14 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă  pentru  stingerea unui incendiu izbucnit în gospodăria numitei Ioana C., în mun. Craiova, str.Fermierului. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la acoperișul casei, existând posibilitatea de propagare la întreaga casă. În urma acestuia au ars aproximativ 50mp din acoperiş cofecționat din lemn cu învelitoare din tablă, folie şi bidoane din plastic. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului efectul termic (căldură solară directă).

Secţia Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă  pentru  stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată pe un teren viran aparţinând Consiliului Local Işalniţa, zona Halta Işalniţa. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la vegetație uscată, în urma acestuia au ars aproximativ 5 ha vegetaţie uscată. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un  foc deschis în spaţii deschise.

Secţia Pompieri Segarcea a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă  pentru  stingerea unui incendiu izbucnit în gospodăria numitului Romulus M. din com. Cerăt, str. Primăverii. La sosirea echipajelor de pompieri s-a constat că focul se extinsese şi la numitul Ion C. În urma acestuia au ars: la Romulus M., o bucătărie de vară pe aproximativ 30mp,anexe gospodăreşti pe aproximativ 50 mp, anexe gospodăreşti pe aproximativ 50 mp, aproximativ 1000 kg cereale, aproximativ 2000 kg lemne foc, aproximativ 300kg făină, aproximativ 1500 kg fân şi o căruţă, iar la Ion C. aproximativ 2mp din acoperişul unei magazii confecționat din lemn cu învelitoare din tablă și aproximativ 6ml gard din lemn. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un  coş de fum deteriorat.

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă  pentru  stingerea unui incendiu izbucnit în gospodăria numitului Viorel G., în mun. Craiova, str.Râului. La sosirea echipajului de pompieri, s-a  constatat că propietarul uitase o oală cu mâncare pe aragaz.

Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a asigurat măsuri de apărare împotriva incendiilor la Turneul Internaţional de Box „Centura de Aur” Nicolae Linca, desfăşurat la Sala Polivalentă din mun. Craiova. 

Detaşamentul  Pompieri Calafat  a intervenit în mun. Calafat, str. Traian, în urma sesizării unor posibile scăpări de gaze de butelie. Ajunşi la faţa locului, pompierii au constatat că nu se confirmă cele semnalate.

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:

 

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M) – 5 intervenţii.

Detaşamentul Pompieri Calafat (E.P.A.) – 2 intervenţii.

Secţia Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 2 intervenţii.

  Secţia Pompieri Segarcea (E.P.A.) – 5 intervenţii.

 

BIROUL DE PRESĂ din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă

”Oltenia” DOLJ