ISU Oltenia Dolj: Pompierii doljeni au intervenit la 10 incendii în ultimele 24 de ore

isu oltenia dolj incendiu 1 ISU Oltenia Dolj: Pompierii doljeni au intervenit la 10 incendii în ultimele 24 de ore poze

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea  a 10 incendii, o intervenţie descarcerare, patru intervenții asistenţă medicală de urgenţă aeriană și 43 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

În data de 03.08.2015, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, pe raza localității Ghindeni. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la vegetaţia uscată, în urma acestuia au ars aprox. 12 ha. miriște și vegetaţie uscată. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului foc deschis în spaţii deschise.

isu oltenia dolj incendiu 2 ISU Oltenia Dolj: Pompierii doljeni au intervenit la 10 incendii în ultimele 24 de ore poze

În data de 03.08.2015, Detaşamentul Pompieri Calafat a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, în localitatea Calafat (zona Golenţi). La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la vegetaţia uscată, în urma acestuia a ars aprox. 1 ha. vegetaţie uscată. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului foc deschis în spaţii deschise.

isu oltenia dolj incendiu 3 ISU Oltenia Dolj: Pompierii doljeni au intervenit la 10 incendii în ultimele 24 de ore poze

În data de 03.08.2015, Garda Intervenţie Pompieri Bechet a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, în localitatea Bechet, str. Pescarilor. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la vegetaţia uscată, în urma acestuia au ars aprox. 1500 mp. vegetaţie uscată. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului foc deschis în spaţii deschise.

În data de 03.08.2015, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuinţa numitei Ioana M., din localitatea Cârcea.  La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la acoperișurile celor două case de locuit și la mobilierul din interior.

Din cauza unei flăcări (foc deschis în spaţii închise), au ars acoperişul casei pe o suprafaţă de aprox. 30 mp, haine, hârtie, aprox. 200 kg. materiale plastice şi tocăria din lemn, iar la numita Floarea N. au ars acoperişul casei pe aprox. 80 mp., astereala casei pe aprox. 30 ml şi s-au degradat tavanul din cele 4 încăperi de locuit, holul, baia, bucătăria, mobilierul, vopseaua decorativă,  poliesterul pentru izolaţie de pe pereţii exteriori şi parchetul laminat.

 

În data de 03.08.2015, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la groapa de gunoi, a localității Coşoveni. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la resturile menajere, în urma acestuia au ars aprox. 50 t. de resturi menajere. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului foc deschis în spaţii deschise.

 

În data de  03.08.2015, Secţia Pompieri Craiova a intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, în localitatea Craiova, str. Calea Severinului. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la vegetația uscată, în urma acestuia au ars aprox. 10 ha. vegetaţie uscată. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului foc deschis în spaţii deschise.

În data de 03.08.2015, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu de plante furajere izbucnit în curtea numitului Nicolae D. în localitatea Podari, sat Gura Văii. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la furaje, în urma acestuia au ars aprox. 35 t. furaje (fân, orz, orzoaică). Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului foc deschis în spaţii deschise.

 

În data de 03.08.2015, Garda Intervenţie Pompieri Bechet a intervenit cu o autospecială pentru stingerea unui incendiu de gunoi menajer şi vegetaţie uscată, în localitatea Ostroveni. Din cauza unui foc deschis în spaţii deschise au ars aprox. 1500 mp.vegetaţie uscată şi 2 t de gunoi menajer pe o suprafaţă de aprox. 800 mp.

În data de 03.08.2015, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată izbucnit în cimitirul din cartierul
Catargiu, din municipiul Craiova. Din cauza unui foc deschis în spaţii deschise au ars aprox. 100 mp. vegetaţie uscată şi 100 kg de gunoi menajer.

În data de 03.08.2015, Secţia de Pompieri Segarcea a intervenit cu o autospecială pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, în localitatea Cerăt. Din cauza unui foc deschis în spaţii deschise au ars aprox. 10 ha. vegetaţie uscată

Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al localității Celaru a intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, în satul Ghizdăveşti,  unde au ars aprox. 4 ha vegetaţie uscată.

 

Detaşamentul Pompieri Calafat a mai fost solicitat să intervină cu o autospecială dar, de data aceasta, pentru  scoaterea  unui animal (bovină) căzut într-un canal  de desecare în localitatea Desa. Operaţiunea de salvare a decurs fără probleme, animalul fiind salvat.

 

           Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:

– asistenţă medicală de urgenţă aeriană – 4

– asistenţă medicală de urgenţă – 19

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M) – 5 intervenţii.

Detaşamentul Pompieri Calafat (E.P.A.) – 6 intervenţii.

Secţia Pompieri Craiova (E.P.A.) – 4 intervenţii.

Secţia Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 1 intervenţie.

 Secţia Pompieri Segarcea (E.P.A.) – 4 intervenţii.

 

 

BIROUL DE PRESĂ din cadrul Inspectoratului pentru

Situaţii de Urgenţă ”Oltenia” DOLJ