ISU „Oltenia” Dolj: Pompierii craioveni, puși pe drumuri de dezinsecția de la garderoba Spitalului Județean

 

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea  a 5 incendii, 1 descarcerare, 4 intervenții asistenţă medicală de urgenţă aeriană și 12 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

 

În data de 21.09.2015, ora 14.10, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată pe un teren viran în mun. Craiova cart. Popoveni. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la vegetație uscată pe un teren viran. În urma acestuia a ars aproximativ 100 mp de vegetație uscată. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un efect termic (ţigară)

 

În data de 21.09.2015, ora 04.15, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria cetăţeanului Pătru P. din com. Leu. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la aproximativ 600 kg de plante furajere depozitate în grădină. În urma acestuia a ars aprox. 600 kg plante furajere. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un efect termic (ţigară)

În data de 21.09.2015, ora 16.50, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit în apartamentul cetăţeanului Dumitru O.  din mun. Craiova, str. I. G. Duca. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la un recipient uitat pe aparatul de gătit. În urma acestuia au ars materiale textile şi un recipient pentru prepararea hranei. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului o flacără (aparat de gătit lăsat nesupravegheat)

 

În data de 21.09.2015, ora 19.00, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la garderoba Spitalului Clinic de Urgenţă din mun. Craiova unde, s-a sesizat o degajare mare de fum. La sosirea echipajelor de pompieri s-a constatat că nu era vorba despre un incendiu, ci fumul provenea de la dezinsecţia cu o substanţă folosită în distrugerea insectelor.

 

Tot, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a fost solicitat să intervină cu o autospecială pentru stingerea unui incendiu la etajul 8 al clădirii de birouri situată pe str. A. I. Cuza din mun. Craiova. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la instalația electrică a încăperii. În urma acestuia a ars aprox. 1 m.l. instlaţie electrică. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un scurtcircuit electric (conductor electric).

 

           Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:

– descarcerare – 1

– asistenţă medicală de urgenţă aeriană –4

– asistenţă medicală de urgenţă – 12

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M) – 4 intervenţii.

Detaşamentul Pompieri Calafat (E.P.A.) – 3 intervenţii.

Secţia Pompieri Craiova (E.P.A.) – 2 intervenţii.

Secţia Pompieri Segarcea (E.P.A.) –  3 intervenţii.

 

 

BIROUL DE PRESĂ din cadrul Inspectoratului pentru

Situaţii de Urgenţă ”Oltenia” DOLJ