ISU ”Oltenia” DOLJ: Opt incendii în week-end

 

În perioada 14.11 – 16.11.2015, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea a opt incendii, trei intervenții asistenţă medicală de urgenţă aeriană și 27 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

În data de 14.11.2015, ora 19.53, Secţia Pompieri Segarcea a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un gard din lemn, proprietar Maria P., din com. Giurgiţa. La sosirea gărzii de intervenţie incendiul a fost găsit lichidat de proprietar, în urma acestuia a ars aproximativ 5 ml de gard din scânduri. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă de incendiu o scânteie

În data de 14.11.2015, ora 20.48, Secţia Pompieri Segarcea a fost solicitată să intervină din nou dar, de data aceasta pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, proprietar Angela U., din com. Măceşu de Sus. La sosirea echipajului de pompieri incendiul se manifesta la magazia de cereale și la acoperișul bucătăriei de vară. În urma acestuia au ars magazia de cereale din lemn pe aprox. 24 m2, acoperişul bucătărie de vară confecționat din lemn pe aprox 15 m2, aprox. 2500 kg lemne de foc, aprox. 500 kg porumb, aprox. 700 kg grâu  și mobilierul din bucătărie. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un scurtcircuit electric. La intervenţie a participat şi S.V.S.U. Măceşu de Sus.

În data de 15.11.2015, ora 10.38, Secţia Pompieri Băileşti a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la bucătăria locuinţei, proprietar Stela B. din mun. Băileşti, str. Lt. Becherescu. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la pardoseala confecţionată din  scândură pe o suprafaţă de aprox. 4 mp, cu posibilitatea de propagare la întreaga locuință. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un scurtcircuit electric.

În data de 15.11.2015, ora 12.40, Secţia Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un rost de dilataţie dintre două blocuri  în mun. Craiova, bvd. Dacia. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la gunoiul menajer aruncat între cele două blocuri de pe bvd. Dacia, în urma acestuia a ars. aprox. 500 kg gunoi menajer. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului efectul termic (ţigară).

În data de 15.11.2015, ora 13.11, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială pentru stingerea unui incendiu izbucnit la apartamentul proprietarului Valentin Claudiu M. din mun. Craiova, str. Ion Ţuculescu. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la o canapea de dormit, cu posibilitatea de propagare la restul locuinței, în urma acestuia a ars o canapea, aprox. 2 mp lambriu lemn şi aprox. 10 kg materiale textile.  Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un scurtcircuit electric.

În data de 15.11.2015, ora 14.28, Secţia Pompieri Băileşti a intervenit cu o autospecială pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul locuinţei, proprietatea lui Maria I. din loc. Şiliştea Crucii. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la grinda de lemn ce era lipită de coșul de fum, în urma acestuia a aprox. 2 ml grindă lemn. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului jarul (coş de fum deteriorat).

 

În data de 15.11.2015, ora 15.58, Secţia Pompieri Segarcea a intervenit cu o autospecială pentru stingerea unui incendiu izbucnit la plante de furaje, proprietar Constantin T. din loc. Bârca. La sosirea echipajului de pompieri incendiul se manifesta la plante furajere depozitate în grădină. În urma acestuia au ars aprox. 1500 kg plante furajere (lucernă şi paie). Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului o flacără (jocul copiilor cu focul < 6 ani). La intervenţie a participat şi S.V.S.U. Bârca cu o autospecială.

În data de 15.11.2015, ora 23.08, Garda Pompieri Bechet a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, proprietar  Meiţă O., în loc. Sadova. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la compartimentul motor, în urma acestuia a ars  autoturismul în proporţie de 90 %. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un scurtcircuit electric.

 

 

            Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:

– asistenţă medicală de urgenţă aeriană – 3

– asistenţă medicală de urgenţă – 27

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M) –  1 intervenţii.

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (NEONAT) – 1 intervenţii.

Detaşamentul 2 Pompieri Craiova (E.P.A.) – 8 intervenţii.

Secţia Pompieri Craiova (E.P.A.) – 2 intervenţie.

Secţia Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 9 intervenţii.

Secţia Pompieri Segarcea (E.P.A.) – 4 intervenţii.

Garda Intervenţie Pompieri Bechet (E.P.A.) – 2 intervenţii.

 

BIROUL DE PRESĂ din cadrul Inspectoratului pentru

Situaţii de Urgenţă ”Oltenia” DOLJ