ISU „Oltenia” Dolj: Intervenții la incendii și operațiune de căutare în lacul Hanul Doctorului, în week-end

isu inecat ISU „Oltenia” Dolj: Intervenții la incendii și operațiune de căutare în lacul Hanul Doctorului, în week end poze

În perioada 05.06 – 08.06.2015, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea a cinci incendii, opt intervenții asistenţă medicală de urgenţă aeriană  și 66 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

În data de 06.06.2015, Secţia Pompieri Craiova – Punct de lucru Filiaşi a intervenit cu o autospecială  de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o societete comercială, din  localitatea Filiaşi, str. Bvd. Racoţeanu. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la mase plastice, în urma acestuia au ars articole pescuit, jucării, mase plastice, produse de papetărie, electrocasnice, biciclete. Cauza probabilă a incendiului fiind  materiale combustibile depozitate necorespunzător.

În data de 05.06.2015, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a distribuit apă potabilă populaţiei din com. Leu, sat Zănoaga.

În data de  05.06.2015, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit pentru asigurare măsuri de apărare împotriva incendiilor pe Centura de Nord a mun. Craiova, în urma căderii dintr-un autotir a unui număr de 99 butelii goale de argon şi acetilenă.

În data de 05.06.2015, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a asigurat măsuri de apărare împotriva incendiilor la manifestarea cultural-artistică prilejuită de “Zilele Municipiului Craiova”, în Piaţa Mihai Viteazul din mun.Craiova.

În data de  06.06.2015, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a asigurat măsuri de apărare împotriva incendiilor la manifestările sportive prilejuite de “Zilele Municipiului Craiova”, în Parcul Nicolae Romanescu.

În data de 06.06.2015, Detaşamentul  Pompieri Craiova a asigurat măsuri de apărare împotriva incendiilor la manifestările cultural-artistice prilejuite de “Zilele Municipiului Craiova”, în Piaţa Mihai Viteazul.

În data de  06.06.2015, Detaşamentul  Pompieri Craiova a asigurat măsuri de apărare împotriva incendiilor la manifestările cultural-artistice prilejuite de “Zilele Municipiului Craiova”, pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din mun.Craiova.

În data de 07.06.2015, Secţia Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism proprietatea cetăţeanului Marius S în com. Işalniţa, str. Bisericii. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la  compartimentul motor, existând posibilitatea de propagare la întreg autoturismul. În urma acestuia au ars compartimentul motor în proporţie de aprox. 90% şi anvelopa stânga faţă. Cauza probabilă a incendiului fiind un  scurtcircuit electric.

În data de Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată pe un teren viran, proprietatea cetăţeanului Constantin M., din com. Cârcea, str. Fântâna de Piatră. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la  vegetație uscată, în urma acestuia au ars aproximativ 400 mp vegetaţie uscată. Cauza probabilă a incendiului fiind un foc deschis în spaţii deschise.

În data de 07.06.2015, Detaşamentul Pompieri Calafat a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru   stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată şi litieră, în com. Desa, zona Avicola. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la  vegetație uscată, în urma acestuia au ars aproximativ 15 ha vegetaţie uscată şi litieră. Cauza probabilă a incendiului fiind un foc deschis în spaţii deschise.

În data de 07.06.2015, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, în Cimitirul Dorobănţie, din mun. Craiova. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la  vegetație uscată, în urma acestuia au ars aproximativ 400 mp vegetaţie uscată. Cauza probabilă a incendiului fiind un foc deschis în spaţii deschise.

În data de 07.06.2015, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit pentru decolmatare fântâni publice în com. Leu, sat Zănoaga.

În data de 07.06.2015, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit în mun. Craiova, Lacul Hanul Doctorului, cu două autospeciale şi o echipă de căutare-salvare cu barcă pneumatică pentru căutarea unei persoane posibil înecate. La acţiune a participat şi Detaşamentul 1 Pompieri Craiova cu echipaj SMURD şi echipă  de scafandri. În urma intervenţiei a fost scos din apă trupul unei persoane de sex masculin, în vârstă de 55 ani, decedat.

În data de 07.06.2015, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova – Echipa pirotehnică a intervenit în com. Malu Mare, sat Preajba, pentru ridicarea unui obuz, descoperit de cetăţeanul Titu I.

În data de 07.06.2015, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a asigurat măsuri de apărare împotriva incendiilor la manifestarea cultural-artistică prilejuită de “Zilele Municipiului Craiova”, în Piaţa „Mihai Viteazul”.

 

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M) – 12 intervenţii.

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (NEONAT) – 1 intervenţie.

Detaşamentul 2 Pompieri Craiova (E.P.A.) – 23 intervenţii.

Detaşamentul Pompieri Calafat (E.P.A.) – 14 intervenţii.

 Secţia Pompieri Segarcea (E.P.A.) – 16 intervenţii.

 

 

BIROUL DE PRESĂ din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă

”Oltenia” DOLJ